De enige Valorant-weddenschapsgids die u nodig heeft

Esports

2023-01-12

Ethan Tremblay

De nieuwste titel van Riot Games, Valorant, ziet veel actie op het competitieve gamingcircuit. Liefhebbers van weddenschappen zullen waarschijnlijk een toename van esports-markten hebben gezien bij hun favoriete bookmaker, waarbij Valorant waarschijnlijk een van de beschikbare spellen is.

De enige Valorant-weddenschapsgids die u nodig heeft

Uw zoektocht naar informatie over Valorant-weddenschappen eindigt hier. In deze deskundige gids leer je dat Valorant veel grip krijgt onder liefhebbers van esports-weddenschappen, omdat het first-person shooter- en battle arena-gamingcomponenten combineert. Een goed begrip van het spel is de ruggengraat van elke succesvolle benadering van Valorant-weddenschappen, net als bij elke andere goksport. Blijf lezen voor meer informatie.

De basisprincipes van Valorant-gameplay en mechanica

Het eerste dat u moet doen als u leert wedden op Valorant, is begrijpen hoe het spel werkt en hoe een partij wint of verliest.

Vijf spelers nemen het op tegen vijf andere in een Valorant-wedstrijd.

Er zijn verschillende speelbare personages beschikbaar, genaamd Agents, en elk team moet er vijf kiezen. Elke agent heeft unieke vaardigheden die strategisch kunnen worden ingezet, zoals rookgranaten, molotovcocktails en genezing. De sleutel tot winnen is het kiezen van agenten die krachtige combo's kunnen maken.

De vaardigheden van de agent bestaan voornamelijk om het arsenaal van de game te verbeteren. Er is een grote verscheidenheid aan wapens beschikbaar om uit te kiezen. Pistolen, SMG's, geweren en sluipschutters zijn allemaal beschikbaar, net als andere soorten wapens die veel voorkomen in first-person shooters.

Er is een in-game economie om mee te communiceren. Winnen levert je meer geld op, maar verliezen schaadt de economie. Om op gelijke voet te staan met je vijanden, moet je de kunst van economisch management beheersen.

Beide teams wisselen aanvallen en verdedigen af tijdens de twee helften van het spel. Om te slagen, moeten de aanvallers een piek plaatsen (vergelijkbaar met de bom van Counter Strike) op een van de twee locaties. De verdedigers moeten deze gebieden veilig houden en de spike neutraliseren als die daar is geïnstalleerd.

Het wedstrijdformaat is het beste van 25 in de standaard, niet-gerangschikte modus. Het eerste team dat 13 rondes wint, wint de wedstrijd. In de competitieve modus moet het winnende team winnen met een voorsprong van twee ronden.

Moedige spelmodi

  • Onbeoordeeld: Als je op zoek bent naar een minder competitieve Valorant-matching-ervaring, probeer dan Unrated. De ranglijst van verliezende teams wordt niet beïnvloed in deze spelmodus. Als een partij 13 opeenvolgende rondes wint in een best-of-25-formaat, wint ze de wedstrijd.
  • Spike haast: Spike Rush Game Mode is een spel van 80 seconden of 100 seconden waarin elk aanvallend teamlid een Spike bij zich heeft die spelers moeten activeren door ze te planten. De ultieme vaardigheid van elke speler wordt geprimed en krachtbollen verschijnen willekeurig over het speelveld.
  • Deathmatch: In de deathmatch-modus strijden tien spelers gedurende zes minuten gratis voor iedereen; de winnaar wordt bepaald door wie als eerste 30 kills maakt.
  • Concurrerend: De competitieve modus is een gerangschikte variant van de gebruikelijke best-of-25-wedstrijd in Valorant. Na vijf wedstrijden te hebben gespeeld, worden de prestaties van de spelers gerangschikt, waarbij Radiant het hoogste niveau is en Iron het laagste niveau.

Hoe Valorant Odds te lezen

Begrijpen hoe Valorant-kansen werken maakt deel uit van de kern van uw Valorant-wedstrategie.

Valorant weddenschappen worden vaak gepresenteerd als Amerikaanse kansen, weergegeven als een getal in verhouding tot -100. De kans dat een team wint, heeft een enorme impact op deze cijfers. Underdogs worden weergegeven door het plusteken (+), terwijl favorieten worden weergegeven door het minteken (-).

Hier is een voorbeeld van hoe Valorant-kansen eruit kunnen zien: Cloud9 -175 vs. Onsterfelijken +150.

Op basis van de bovenstaande noteringen is Cloud9 de wedstrijdfavoriet. Na het minteken volgt het bedrag dat zou moeten worden ingezet om €100 aan winst binnen te halen. Als u bijvoorbeeld $ 175 krijgt en wint, is uw winst $ 100.

Omgekeerd geeft het plusteken aan dat onsterfelijken de underdogs van deze wedstrijd zijn. Hier geven de kansen weer hoeveel u kunt verwachten te winnen bij een inzet van $ 100. Zet $ 100 in en u krijgt $ 150 winst.

Gokkers moeten weten dat de kansen regelmatig fluctueren en marginaal variëren van het ene sportsbook tot het andere. Bekijk onze aanbevolen Valorant goksites als u niet zeker weet waar u moet wedden of als u gewoon op zoek bent naar een nieuwe bookmaker.

Valorante weddenschappen

Als je eenmaal je Valorant-wedstrategie hebt aangescherpt, moet je nu leren welke weddenschappen je te wachten staan bij het wedden op Valorant. Dit gedeelte van deze deskundige Valorant-weddenschapsgids bespreekt de soorten weddenschappen die de meeste eSports-goksites aanbieden voor Valorant.

Wedstrijd winnaar

Wedstrijdwinnaars zijn de meest elementaire Valorant-weddenschapsselecties. Dit is een traditionele "kies de winnaar"-weddenschap. Om te winnen hoef je alleen maar het winnende team te voorspellen. Het is veilig om te zeggen dat wedstrijdwinnaars het meest populaire weddenschapstype zijn, of je nu singles of accumulators speelt.

Correcte score

Om deze weddenschappen te winnen, moet u de eindscore van het spel voorspellen. Correcte score-weddenschappen kunnen in Valorant in twee typen worden ingedeeld: op kaarten gebaseerd en op wedstrijden gebaseerd. 

De kaartgebaseerde correcte score vereist dat het resultaat van een bepaalde kaart met succes wordt voorspeld (bijvoorbeeld 13-9 voor onsterfelijken op kaart 1). Match-based correct score vraagt je om het resultaat van de gegeven match nauwkeurig te voorspellen (bijv. 2-1 voor Cloud9). Bets met de juiste score zijn over het algemeen notoir moeilijk te callen.

Totaal aantal rondes of kaarten

Meer/minder weddenschappen op het aantal kaarten of rondes spelen op dezelfde manier als correcte score weddenschappen, met één belangrijk verschil. In plaats van de eindscore te raden, moet je voorspellen hoeveel kaarten of rondes er in een bepaalde wedstrijd worden gespeeld. 

Bookies maken een weloverwogen voorspelling op basis van recente resultaten (en andere statistieken), en het is jouw taak om te voorspellen of het uiteindelijke aantal kaarten/rondes hoger of lager zal zijn dan dat cijfer.

De meeste assists of kills

Deze Valorant-weddenschapsoptie is relatief eenvoudig. Om deze weddenschap te winnen, moet je correct voorspellen welke speler tijdens de wedstrijd de meeste kills (of assists, als je dat wilt) zal opnemen. Dit esports-aanbod is riskant, maar het kan veel opleveren als je de weg kent in de competitieve gaminggemeenschap van Valorant.

Pistoolrondes winnen

Pistoolrondes dienen als openingsrondes voor beide helften. Dus in een Valorant-wedstrijd staan de eerste en dertiende map bekend als 'pistoolrondes'. Ze hebben grote invloed op de volgende twee rondes en kunnen de kansen aanzienlijk in het voordeel van elk team doen omslaan. Dit is de reden waarom teams extra werk hebben verzet om pistoolrondes te perfectioneren en waarom wedden op hen zo populair is. 

Valorant-toernooien om op in te zetten

Nu u begrijpt hoe u op Valorant kunt wedden, bent u misschien geïnteresseerd in een Valorant eSport-toernooi vinden om op te wedden. Wereldwijd hebben er al meerdere toernooien plaatsgevonden, al is de game nog relatief jong.

Tot nu toe is het enige toernooi op de lijst de VCT Champions Tour 2022: Game Changers Championship, dat van 15 tot 20 november in Berlijn wordt gehouden.

Houd er rekening mee dat sommige van deze data kunnen verschuiven. Valorant is niet alleen een relatief nieuwe toevoeging aan de wereld van online gaming, maar de wereld heeft nu ook te maken met de COVID-19-pandemie. Vanwege deze ongebruikelijke omstandigheden hebben verschillende grote esports-toernooien last-minute planningsaanpassingen moeten doorvoeren.

De Valorant esports-community heeft nog geen grote terugkerende evenementen georganiseerd. U kunt op de hoogte blijven door Valorant bookmakers te bezoeken. Hoe snel het zich ook uitbreidt, het huidige spelersbestand valt nog steeds in het niet bij wat het in de toekomst zal zijn.

Laatste gedachten

Valorant is nog een relatief jonge game, zoals in het begin al werd aangegeven. Tot nu toe hebben we slechts een handvol grote evenementen gezien, waarvan er bij een paar heel weinig weddenschappen plaatsvonden. 

Het goede nieuws is dat de competitieve cultuur van de game mooi volwassen lijkt te worden. Veel voormalige CSGO-professionals en anderen uit de competitieve first-person shooter-wereld hebben zich ook bij de scene aangesloten. Er is hier ook veel vers talent. Uiteindelijk zal de game aanslaan bij de volgende ronde van hoopvolle esports.

Dit is fantastisch nieuws voor de gokindustrie van Valorant, aangezien de risicobeheerteams van bookmakers veel aandacht besteden aan duurzaamheid op de lange termijn en uitgebreide dekking ontwikkelen.

Als het gaat om de eeuwenoude vraag 'hoe te wedden op Valorant', zijn we er zeker van dat we alle bases hebben behandeld. Er is natuurlijk een overvloed aan aanvullende, complexere ideeën en concepten. Aangezien onze Valorant-weddenschapshandleiding gericht is op nieuwkomers, hebben we geprobeerd alles zo eenvoudig en kort mogelijk te houden.

Veel succes met je Valorant-wedavonturen.

Laatste nieuws

De basisprincipes van Fortnite-weddenschappen
2023-03-30

De basisprincipes van Fortnite-weddenschappen

Nieuws