De wereld van Betsson Esports-weddenschappen

Nieuws

2022-10-27

Helpen Betsson Group zijn online sportsbook uitbreidt naar de Verenigde Staten, is betalingsverwerker Nuvei een partnerschap aangegaan met het Zweedse gokbedrijf. In Colorado heeft Betsson een bedrijf opgericht dat de naam Betsafe draagt. Spelers kunnen automatisch geld storten op hun spelrekeningen vanaf hun bankrekeningen met behulp van Nuvei's directe bankoverschrijvingsfaciliteit.

De wereld van Betsson Esports-weddenschappen

Onmiddellijke opnames, waardoor spelers hun winsten direct en 24 uur per dag op hun bankrekeningen kunnen krijgen, zijn een ander voordeel voor spelers. Wanneer de initiële transactie is voltooid, tokeniseert Nuvei ook de financiële informatie van de spelers, zodat ze geld kunnen storten of uitbetalingen kunnen aanvragen met behulp van een "one-click" betalingsmechanisme.

Met de samenwerking voegt Betsson zich bij een groeiende groep esport-wedsites en andere bookmakers die Nuvei gebruiken voor hun betalingsvereisten. Dankzij de integratie van Nuvei met het realtime betalingsnetwerk van The Clearing House, kunnen gamers via deze relatie onmiddellijk geld storten op en geld opnemen van hun gamingportemonnee naar hun bankrekeningen.

Volgens Philip Fayer, voorzitter en CEO van Nuvei, zijn directe, gemakkelijke stortingen en realtime betalingen van essentieel belang om te voldoen aan de behoeften van Amerikaanse spelers voor hun beste esports-weddenschappen. In de opwindende en snel evoluerende Amerikaanse gamingmarkt vanaf 2022 heeft de betalingsprovider samengewerkt met enkele van de meest prominente operators, waaronder Betsson.

Betsson wint groots bij de Swedish Gambling Awards 2022

Tijdens de Swedish Gambling Awards, live uitgezonden door de branchegroepen SPER en BOS, ontving Betsson de nieuwe Customer Satisfaction - Marketing award. Deze onderscheidingen erkennen de prijzenswaardige projecten, groepen en leiders die de verantwoordelijkheid en aanhoudende groei binnen de goksector hebben vergroot.

Hoewel de sector veel mensen in Zweden vreugde en amusement brengt, moeten er nog specifieke problemen worden opgelost. Het volume en de agressiviteit van gokadvertenties zijn de dingen die vaak veel kritiek opleveren. Daarom hebben de Swedish Gambling Awards voor het eerst een gloednieuwe categorie toegevoegd: Klanttevredenheid - Marketing. 

Betsson won deze prijs vanwege hun webserie Fimpen's Resa, wat zich vertaalt naar Fimpens Journey, die echt de harten van Zweedse sportfans heeft veroverd.

Waarom was Betsson zegevierend?

De jury citeerde het volgende bij het aankondigen van Betsson als winnaar: In een wereld waar marketing vaak gelijk staat aan commercials en kortzichtige conversie die het risico loopt de advertentie-overload te laten escaleren, koos Betsson ervoor om hoogwaardige inhoud te produceren waar de gemiddelde kijker naar kijkt. een indrukwekkende 17 minuten op rij. 

Aangezien het programma nu zijn vierde jaar ingaat, is het duidelijk dat dit een langetermijnstrategie is die zowel Betsson als zijn kijkers ten goede komt. Naast snelle winsten en bonussen, bevordert het een emotionele band met Betsson. Nadat hij indruk had gemaakt, "knuppelde" Betsson de jury als de overwinnaars. Dit is waarom de beste esports-bookierecensenten hebben zoveel positieve recensies over Betsson.

Wat betekent deze prijs voor de bookmaker?

De winnaar, Robin Olenius, PR Manager bij Betsson, sprak zijn blijdschap uit met het mee naar huis nemen van de prijs ondanks de stevige concurrentie. Naar hun mening onderscheidt wat ze in samenwerking met Fimpens Resa hebben bedacht echt als een best practice voor hoe een gokoperator waarde kan bieden door subtiel te communiceren. 

Het bedrijf produceert hoogwaardig materiaal dat landelijke hockeyliefhebbers aanspreekt en aanspreekt. Als gevolg hiervan zijn ze vereerd om dit soort erkenning te krijgen bij de Swedish Gambling Awards in een vaak bekritiseerde sector vanwege de agressieve promotie ervan.

Bettson geeft obligaties uit om 90 miljoen euro op te halen

De driejarige obligaties, ter waarde van $ 90 miljoen, werden uitgegeven door Betsson, het Zweedse online gaming- en sportsbook. Ze zouden in juni 2025 aflopen. Betsson heeft niet gespecificeerd hoe de fondsen zullen worden gebruikt, maar ze komen op het moment dat het bedrijf wil groeien in recent gereguleerde Noord-Amerikaanse markten.

De rentevoet van de obligaties is vastgesteld op 6,5% plus drie maanden van de gemeenschappelijke rentebenchmark, de EU interbancaire standaardrente (EURIBOR). Martin Ahman, de Chief Financial Officer, sprak zijn tevredenheid uit over de grote belangstelling voor de nieuwe obligatie van het bedrijf door een breed spectrum van investeerders, waaronder Scandinavische en internationale instellingen. 

De CFO was van mening dat de actie blijk geeft van vertrouwen in hun bedrijfsstrategie, die consistente kasstromen en winstgevende groei blijft produceren.

Bovendien maakte Betsson de resultaten van haar overnamebod bekend aan de houders van de uitstaande obligaties van het bedrijf ter waarde van SEK 1 miljard (£ 79 miljoen, $ 97 miljoen of € 93 miljoen), die naar verwachting eind september aflopen. Het bod, dat afloopt op 15 juni 2022, is gelijk aan 100,5% van de nominale waarde van elke obligatie plus opgelopen en onbetaalde rente.

Pontus Wernbloom wordt lid van Betsson

Betsson huurde de voetbalster Pontus Wernbloom in als nieuwe merkambassadeur om de beste content in de Zweedse gamingsector te blijven produceren. Wernbloom, wiens carrière net voorbij was, zal deel uitmaken van Betsson's voortdurende investering in Zweedse en voetbalsporten. Voor hockey en tennis en padel werkt Betsson al samen met Christian "Fimpen" Eklund en Jonas Björkman.

Pontus Wernbloom speelde voor AZ Alkmaar in Nederland, CSKA Moskou in Rusland en PAOK in Griekenland tot hij in 2021 besloot om er een carrière van te maken bij IFK Göteborg. Hij heeft nu een nieuwe functie als partner bij Betsson, waar hij onder meer zal deelnemen aan de activiteiten van het bedrijf rond voetbal en vele andere sportgerelateerde initiatieven en producties.

Laatste nieuws

De basisprincipes van Esports-weddenschappen
2022-12-01

De basisprincipes van Esports-weddenschappen

Nieuws