Paf's Cloud-certificering voor Esport-gokkers

Nieuws

2022-11-03

Een schat aan websites geeft gebruikers de kans om te gokken op hun favoriete videogametoernooien. Lezers kunnen bezoeken EsportRanker als ze de beste beschikbare goksites voor esports willen zoeken. Paf onderscheidt zich door zijn recente cloudcertificering. Deze ontwikkeling zal waarschijnlijk esports-gokkers aantrekken die een betrouwbare systeeminterface willen.

Paf's Cloud-certificering voor Esport-gokkers

Paf esports bookmaker draait op cloudtechnologie. Hierdoor kan de site zo efficiënt mogelijk werken. In het verleden hadden esportbookers dure on-site servers nodig. Met cloudsystemen kan de site echter meer van zijn budget besteden aan het verbeteren van de klantervaring. Veel bookmakers vertrouwen om deze reden op opslag van derden. 

Paf is een van de weinige esports-bedrijven die de ISO 27017-certificering heeft behaald. Het is de hoogste verificatie die beschikbaar is als het gaat om uitmuntendheid in cyberbeveiliging in de cloud. Het is dan ook logisch dat Paf de komende jaren ook een golf van nieuwe klanten ziet.

Wanneer een gokker op zoek is naar de juiste esport-wedsites, zullen ze degene kiezen die aan specifieke criteria voldoen. Dit kan het aanbieden van geweldige bonuspromoties, een verscheidenheid aan esport-markten en 24/7 klantenondersteuning zijn. De belangrijkste factor zal echter de veiligheid zijn. De gokker vertrouwt de site met vertrouwelijke gegevens over hun identiteit en bankgegevens. 

De industrie noemt licenties vaak als een teken van legitimiteit. Als de klant een extra beveiligingslaag wil, kan hij voor Paf kiezen. Hun recente cloudcertificering geeft hen een voorsprong op rivaliserende esports-bookmakers.

Een focus op Zweedse markten

Aan de andere kant zijn er tekenen dat Paf geen wereldwijd publiek zal bereiken. Dit komt door hun focus op gokkers in Scandinavische landen. Zo kocht het bedrijf in 2021 merken die voornamelijk gericht waren op Zweedse klanten. Als gevolg hiervan werd Paf de zesde grootste gaming-operator in de natie. 

Tijdens deze periode verklaarde Christer Fahlstedt, chief executive van Paf, dat het bedrijf alleen goksites zou overnemen die verantwoord gokken aanmoedigden. Hij legde ook uit dat dergelijke sites een vrij groot en gevestigd klantenbestand zouden moeten hebben.

Het is geen toeval dat Paf het op Zweden heeft gemunt. Hun hoofdkantoor is gevestigd op de Åland-eilanden, een gebied dat grenst aan Zweden en Finland. Christer Fahlstedt heeft gezegd dat een van de belangrijkste ambities van Paf is om een "leidende speler op de Zweedse licentiemarkt" te worden. Daarom kunnen fans van esports-weddenschappen buiten Scandinavië teleurgesteld zijn.

Kwetsbaarheden begrijpen

Er zijn verschillende redenen waarom de recente cloudcertificering van Paf jaloers zal zijn op de gokindustrie voor esports. ISO 27017-verificatie omvat het analyseren van potentiële kwetsbaarheden en het bedenken van haalbare oplossingen. Cybercriminaliteit wordt steeds geavanceerder. Om het aan te pakken, heeft de bookmaker een gedragscode nodig die de nieuwste bedreigingen herkent. 

Wanneer cloudtechnologie wordt gebruikt, lopen de gegevens van zowel klanten als providers gevaar. Paf heeft aangegeven regelmatig haar ISMS (Information Security Management System) te herzien om zo effectief mogelijk te blijven. Het behalen van de ISO-certificering laat zien dat deze site uitzonderlijke technische beveiliging heeft.

Als een andere gokwebsite voor esports dit succes wil nabootsen, moet deze eerst zijn beleid wijzigen. Dit kan een volledige herziening van het beveiligingssysteem inhouden. In plaats van te wachten op hun huidige bookmaker om hun veiligheid te verbeteren, zou de gokker in plaats daarvan de overstap naar Paf kunnen maken. Zoals eerder vermeld, richt de site zich echter voornamelijk op mensen die in Scandinavische landen wonen.

Meer dan esports

Er moet ook worden benadrukt dat esports-markten slechts één aspect van Paf zijn. Het bedrijf biedt ook reguliere sportweddenschappen en casinospellen, waaronder tafelspellen en slots. Het gedeelte over esport-weddenschappen van hun website biedt alleen een selectie van de meer mainstream gametitels. Ze omvatten CS:GO, Dota 2, League of Legends en Starcraft 2. 

Paf zal niet aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar een niche-esportervaring. In plaats daarvan is het bedoeld voor gokkers die een uitgebreide website willen met de best mogelijke cloud-tech-beveiliging.

Nog steeds een grote markt

Het landschap van esports-weddenschappen blijft uitgestrekt. Alleen omdat Paf een superieure beveiligingscertificering heeft, betekent dit niet dat de meeste gokkers naar hun site zullen komen. Daarvoor is er te veel verzadiging in de markt. Esports-fans met specialistische interesses zijn verspreid over een breed scala aan websites.

Het lijkt waarschijnlijker dat dit recente nieuws tal van bookmakers zal dwingen om hun algehele veiligheid te verbeteren. Gelukkig zijn legitieme sites al redelijk veilig. Het is zeldzaam, maar niet onmogelijk dat deze sites te maken krijgen met cyberaanvallen. 

Klanten kunnen zichzelf beschermen door de juiste providers te kiezen. Dit kan worden bepaald door beoordelingen te lezen die zijn gericht op de veiligheid van hun cloudsysteem. Paf heeft bewezen dat moderne esports-bookies zo veilig mogelijk kunnen zijn. Andere bedrijven zouden dit voorbeeld ook kunnen kopiëren.

Laatste nieuws

De basisprincipes van Esports-weddenschappen
2022-12-01

De basisprincipes van Esports-weddenschappen

Nieuws