Cryptocurrencies gebruiken voor Esports-weddenschappen

Crypto Betting

2022-11-10

Cryptocurrencies zijn al een tijdje op de lippen van veel mensen. Naarmate meer mensen over deze digitale valuta's leren, worden ze enthousiaster over het gebruik ervan voor zakelijke en persoonlijke zaken. Maar zoals met elk ander goed ding, wedden op cryptocurrencies hebben hun duistere kant, vooral wanneer ze worden gebruikt voor eSports-weddenschappen. 

Cryptocurrencies gebruiken voor Esports-weddenschappen

Voor gokliefhebbers die overwegen over te stappen van fiat-valuta's, is het cruciaal om de voor- en nadelen van gokken met deze digitale munten te begrijpen. Gelukkig vormt dat de kern van dit artikel.

Voordelen van gokken met cryptocurrencies

Privacy

Liefhebbers van online wedden weten dat er over het algemeen een behoorlijke selectie aan betalingsopties is, van debet- en creditcards tot e-wallets en prepaidkaarten. Een opvallend probleem dat deze betaalmethoden niet kunnen garanderen, is volledige anonimiteit of privacy. Met andere woorden, gokkers moeten sommige persoonlijke gegevens onthullen wanneer ze deze gebruiken stortingsmethoden

Stel dat de gebruiker zijn gegevens niet deelt met de spelaanbieder (zoals in het geval van e-wallets). Zij moeten in dat geval in ieder geval een deel van hun persoons-/financiële informatie delen met tussenpersonen of derden.

Met cryptocurrencies blijven alle transacties anoniem. Het privacyniveau dat eSports-gokkers en andere online gokkers krijgen bij gebruik Bitcoin, Ethereum, Litecoin of een andere cryptovaluta is gewoonweg ongeëvenaard. Inwoners van landen waar gokken verboden is, geven de voorkeur aan cryptocurrencies om ervoor te zorgen dat hun online activiteiten onvindbaar zijn.

Snelle transacties

Alle gokkers willen graag direct geld kunnen storten op hun online eSports-weddenschapsaccount en meteen kunnen beginnen met wedden. Dat is tenslotte de reden waarom mensen zich aanmelden bij sportsbooks en andere online gokplatforms. Daarom kan het erg frustrerend zijn om te moeten wachten met inzetten, alleen maar omdat een storting niet is verwerkt. 

Hoewel de meeste betaalmethoden snel zijn, zijn cryptotransacties direct. Daarnaast zijn er geen derde partijen betrokken bij de verwerking van cryptobetalingen, zoals bij creditcards en e-wallets. Dit verkort de transactietijd.

Verhoogde beveiliging

Meest eSports goksites nemen beveiliging zo serieus dat ze zwaar investeren in solide SSL-coderingstechnologieën om ervoor te zorgen dat de financiële gegevens van klanten achter slot en grendel zitten. Cryptocurrencies tillen gegevensbeveiliging echter naar een geheel nieuw niveau door gebruik te maken van wat bekend staat als blockchain-technologie, die superieur is aan SSL-codering.

Geen locatiebeperkingen

Sommige betalingsoplossingen beperken transacties tot online goksites voor eSports in bepaalde rechtsgebieden of landen. In sommige gevallen worden de betalingsopties of valuta die in een land worden gebruikt mogelijk niet ondersteund door het gokplatform. 

Bovendien zijn er landen waar online wedden en gokken in het algemeen verboden zijn, ook al zou een offshore gokplatform nog steeds gokkers uit die landen toelaten. Door met cryptocurrencies te wedden, kunnen gokkers al deze beperkingen omzeilen, waardoor ze ongeacht de locatie kunnen wedden.

Gespecialiseerde bonussen en promoties

Veel eSport-wedsites bieden bonussen en promoties specifiek gericht op gokkers die storten met cryptocurrency. Hoewel deze goodies variëren van sportsbook tot sportsbook, is een constante dat gokkers een cryptocurrency moeten gebruiken om in aanmerking te komen voor deze bonussen. 

Dit moedigt gokkers aan om digitale valuta te omarmen, aangezien de wereld geleidelijk weggaat van fiat-valuta's. Een van de meest cruciale goktips voor eSport is echter dat gokkers de algemene voorwaarden van deze bonussen en promoties moeten controleren.

nadelen

Schommeling van waarde/volatiliteit

De markt voor cryptocurrency is volatiel, wat betekent dat de prijs van elke crypto zonder waarschuwing in beide richtingen aanzienlijk kan veranderen. Een gokker kan bijvoorbeeld zijn $ 200 in Bitcoin omzetten en het geld op zijn eSport-weddenschapsaccount storten, om vervolgens te ontdekken dat de Bitcoin-waarde is gedaald wanneer hij zich later terugtrekt. 

In dit geval zal de gokker verlies moeten lijden. Natuurlijk kan het de andere kant op gaan en winst opleveren, maar feit blijft dat crypto's onstabiel zijn.

Weinig of geen overheidstoezicht

De cryptocurrency-markt opereert niet onder de regulering van een autoriteit of overheid. Dit betekent dat gebruikers maar heel weinig opties hebben om naar toe te gaan in geval van een probleem met hun geld. Dat betekent echter niet dat eSport-wedsites voor cryptocurrency zonder licentie werken. 

Natuurlijk hebben een groot aantal van hen een licentie en zijn ze gereguleerd. Zelfs die zonder vergunning kunnen nog echt zijn, alleen dat gokkers niets aan het toeval willen overlaten.

Geen terugname

Zodra een gokker geld naar zijn cryptocurrency-portemonnee heeft gestuurd, is het weg. Er is geen verhaal als het geld naar het verkeerde adres wordt gestuurd. Dit is een gebied waar betalingsmethoden zoals PayPal en creditcards cryptobetalingen overtreffen. 

Daarom moeten gokkers extra voorzichtig zijn bij het spelen met crypto's. De portemonnee-adressen moeten nauwkeurig worden vastgelegd.

Afsluiten

Cryptocurrency heeft een lange weg afgelegd sinds zijn eerste verschijning in 2009. Ja, spelaanbieders zijn bezig met het verdienen van geld, en met steeds meer sites die crypto's accepteren, verleggen providers langzaam maar zeker de focus naar wat hun klanten het liefst willen. En hoewel cryptocurrencies zowel voordelen als nadelen hebben, maakt de eerste ze aantrekkelijk voor gokkers.

Laatste nieuws

De basisprincipes van Fortnite-weddenschappen
2023-03-30

De basisprincipes van Fortnite-weddenschappen

Nieuws