e-sporten eSports-weddenschappen

Deze gids voor eSports-weddenschappen beschrijft alles wat gokkers moeten weten over het onderwerp, de beste sites voor eSports-weddenschappen en meer. Het lijdt geen twijfel dat eSports een van de industrieën is die zelfs tijdens de pandemie is blijven bloeien. De laatste prognoses van Statista laten zien dat de omvang van de eSports-markt in 2021 wordt geschat op iets meer dan $ 1,08 miljard, een groei van bijna 50% vanaf 2020.

De gokindustrie voor eSports is ook exponentieel gegroeid. Nu alle traditionele live-wedstrijden werden stopgezet op het hoogtepunt van de pandemie, werd eSports een favoriet bij fans omdat ze een menselijk tintje hebben, in tegenstelling tot virtuele sporten, de enige andere optie tegen die tijd.

e-sporten eSports-weddenschappen
Alles wat u moet weten over de geschiedenis van eSports-weddenschappenSoorten eSports-weddenschappenDe beste goktips voor esports om te winnenVerantwoord gamen

In deze CS:GO gokgids kunnen gokkers alles vinden wat ze moeten weten over wedden op de first-person shooter-videogame. Of het nu gaat om de gameplay en regels of de gokmarkten en kansen, deze pagina vertelt het allemaal. Het lijdt geen twijfel dat eSports-weddenschappen het overnemen.

Toon meer

Dota 2 is een van die videogames met een aanzienlijke aanhang. Tegenwoordig (vanaf 2021) maken miljoenen spelers over de hele wereld contact met elkaar om een eerlijk deel van de gameplay te krijgen. In feite spelen elke maand minstens 10 miljoen mensen dit spel. De game heeft een schat aan toernooien en competities waar spelers aan kunnen deelnemen.

Toon meer

League of Legends (LoL) is een van de meest populaire games in de gamegeschiedenis geworden, met miljoenen die elke dag urenlang spelen. Het is een multiplayer online battle arena (MOBA), uitgebracht door Riot Games in 2009. Het werd vier jaar geleden als eSport geïntegreerd in de World Cyber Games.

Toon meer

Valorant wedden op esports is een van de belangrijkste dingen die gebeuren op het gebied van esports-weddenschappen. In deze gids komt u alles te weten over wedden op deze relatief nieuwe game die wedijvert met Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) en Fortnite in zowel de esports-scene als de gokindustrie.

Toon meer

Veel van de meer populaire esport-games zijn van vrij recente franchises. De Mortal Kombat-serie is echter anders omdat er sinds het einde van de jaren negentig competitieve toernooien hebben plaatsgevonden. Dit betekent dat het ouder is dan het concept van internetgebaseerd sportgokken. Hoewel de latere Mortal Kombat-afleveringen vooruitgang hebben geboekt met betrekking tot de graphics en gameplay, zijn de kernelementen hetzelfde gebleven sinds de release van de eerste game in 1992.

Toon meer

In de afgelopen jaren hebben Battle Royale-spellen bewezen erg populair te zijn binnen de eSports-weddenschapsgemeenschap. Een goed voorbeeld hiervan is de FPS Call of Duty: Warzone. Het is gratis om te spelen en beschikbaar op verschillende platforms. Dit omvat versies op PlayStation- en Xbox-consoles van de huidige generatie, evenals pc's. CoD: Warzone maakt deel uit van de Modern Warfare-aflevering van 2019, in plaats van een afzonderlijke titel te zijn. Het werd uitgebracht tijdens het 2e seizoen van Modern Warfare-inhoudsupdates. Dit betekent dat een grote gevestigde CoD-spelersbasis er toegang toe had.

Toon meer

StarCraft II (SC II), populair over de hele wereld, daagt spelers uit om realtime strategie te gebruiken om de concurrentie te verslaan in enkele van 's werelds populairste esports-toernooien. Sinds de lancering in 2010 heeft SC II nog steeds een enorme aanhang. Zelfs met topgames zoals Dota 2 en League of Legends die topposities in esports-competities veiligstellen, trekt StarCraft II nog steeds een enorme aanhang.

Toon meer

Tom Clancy's Rainbow Six Siege, enkele jaren geleden gepubliceerd door Ubisoft, valt momenteel in de categorie van de hooggeplaatste esports-games. De meeste mensen verwijzen naar deze first-person shooter (FPS)-videogame, die Ubisoft Montreal in 2015 uitbracht als R6. Aanvankelijk was het beschikbaar op Xbox One, Microsoft Windows en PlayStation 4. Een paar jaar later, in december 2020, werd een verbeterde Rainbow Six-versie uitgebracht, speelbaar op Xbox Series X/S en PlayStation 5, waardoor deze game beschikbaar werd voor meer FPS. liefhebbers wereldwijd.

Toon meer

Age of Empires

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserSofie De SmetLocaliser
Alles wat u moet weten over de geschiedenis van eSports-weddenschappen

Alles wat u moet weten over de geschiedenis van eSports-weddenschappen

De oorsprong van eSports gaat terug tot 1971 tijdens een evenement waarbij interdisciplinaire studenten deelnamen aan een vintage Spacewar-spel. Hoewel het niet per se een eSport was, maakte het de weg vrij voor het eerste competitieve game-evenement, het 1980 Space Invaders Championship.

Maar voor weddenschappen duurde het tot het begin van het laatste decennium voordat eSports-weddenschappen een realiteit werden. Dit was in een tijd dat de competitieve videogamescene begon met het organiseren van online multiplayer-toernooien. Wedden had dus eerder in de gokscene kunnen voorkomen.

Toch waren er zorgen dat de meeste spelers die van eSports genoten onder de 18 waren, wat betekent dat ze niet mochten gokken. Bovendien? Videogames waren zeer ongereguleerd, dus er zouden problemen met het optuigen van wedstrijden ontstaan.

Maar met de popularisering van eSports-teams, namen de zaken een andere wending. Ten eerste werd eSports populairder en trok het zelfs volwassenen aan die legaal mochten wedden. Toen kwamen enorme sponsordeals en enorm veel kijkers die competitieve videogames naar een hoger niveau tilden.

Live wedden op e-sport is een zeer populaire methode geworden voor esports-gokkers. Het is een zeer spannende manier van wedden.

Esports is een competitief tijdverdrijf waar professionele spelers contracten hebben en flinke salarissen, net als traditionele professionele atleten. Er zijn tal van toptoernooien die miljoenen dollars aan prijzengeld opleveren.

Bookmakers hebben daarentegen ingespeeld op de steeds groeiende vraag naar het tijdperk van eSports-bookmakers. Operators haasten zich om spelers de nieuwste eSports-markten aan te bieden als aanvulling op virtuele games, die die menselijke touch missen.

Van alle indicaties is wedden op esport een van de snelst groeiende categorieën in de hele online gokindustrie.

Volgens de recente cijfers is de online gokmarkt voor videogames verwacht wordt dat de omvang in 2027 maar liefst 205 miljard dollar zal bereiken. Interessant is dat er in 2020 meer dan 6,5 miljoen gokkers waren op het gebied van eSports. wereld.

Alles wat u moet weten over de geschiedenis van eSports-weddenschappen
Soorten eSports-weddenschappen

Soorten eSports-weddenschappen

Voor spelers die geïnteresseerd zijn in eSports-weddenschappen, is het basisprincipe het begrijpen van de verschillende vormen van online wedden op videogames.

Esports groeit in een eerste tempo. Maar dan worden de beschikbare games bepaald door de populariteit van het genre in de huidige videogamescene. Hieronder is een lijst van de populaire eSports-genres gokkers kunnen inzetten op en, belangrijker nog, de meest populaire eSports-spellen en de grootste competities in elk genre.

MOBA eSports

MOBA, ook wel bekend als multiplayer online battle arena-games, is een strategievideogame. De populairste MOBA-spellen om op te wedden zijn League of Legends (LOL) en DOTA 2. De belangrijkste MOBA-evenementen zijn The International, het grootste toernooi van DOTA 2 en League of Legends World Championship.

FPS eSports-games

First-person shooter-games omvatten gevechten vanuit het perspectief van de eerste persoon. De populairste eSports-games om op te wedden in de FPS-categorie zijn Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield V, Valorant, Call of Duty en Rainbow Six Siege. De grootste FPS eSports-toernooien zijn onder meer CS: GO Major Championships en Siege's Six Invitational.

Battle Royale eSports

In Battle Royale-videogames spelen veel spelers een laatste man-staande-wedstrijd. De bekendste Battle Royale-spellen zijn Fortnite en Apex Legends. Als het echter om de grootste toernooien gaat, zijn er de Fortnite World Cup en Apex Legends Global Series.

Sportsimulatievideogames

Zoals de naam al doet vermoeden, bootsen deze echte sporten na, zoals voetbal, basketbal, hockey, enz. De beste eSports-spellen om op te wedden in het sportsimulatiegenre zijn FIFA21, Madden, NBA2K, eFootball (voorheen PES), enz.

RTS eSports

Ook bekend als real-time strategiespellen, zijn RTS eSports ook populair. De beste spellen om op te wedden in deze categorie zijn StarCraft en WarCraft. Wat betreft de toernooien, de grootste is de WCS Global Finals.

Soorten eSports-weddenschappen
De beste goktips voor esports om te winnen

De beste goktips voor esports om te winnen

Er zijn een paar tips voor spelers die nieuw zijn in deze scène om hen op weg te helpen.

Het eerste gespreksonderwerp gaat over de selectie van bookmakers. Om te beginnen hebben niet alle sites voor sportweddenschappen eSports-weddenschappen. Dus, na het vinden van een paar esport-bookies, moeten spelers controleren of ze de specifieke videogame hebben waarop ze willen wedden. Andere overwegingen zijn onder meer licenties en regelgeving, bank opties, bruikbaarheid van de site en promoties.

Nog een tip; Gokkers dienen zich vertrouwd te maken met de regels en de gameplay van de eSports-spellen waarop ze willen wedden. Veel gokkers maken de fout om te wedden op spellen die ze nauwelijks begrijpen. De regels en voorschriften, gokmarkten en weddenschappen moet bij alle gokkers binnen handbereik zijn.

Ten derde moeten gokkers de laatste ontwikkelingen volgen in de eSports-game waarop ze wedden. Ontdek welke de beste teams van dit moment zijn in League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege, CS: GO of andere games. Natuurlijk is de recente run van de teams ook van belang.

Tot slot, als het gaat om sportsimulatiespellen, wed niet blindelings op basis van het team waarmee een professionele speler aan het gamen is. In eSports gaat het niet om de grootsheid van het team dat de speler in de echte wereld gebruikt. In plaats daarvan wordt de uitkomst van een FIFA- of PES-game in eSports bepaald door het vaardigheidsniveau van de professionele speler.

De beste goktips voor esports om te winnen
Verantwoord gamen

Verantwoord gamen

Online wedden op esports heeft al het plezier, of een speler nu een eSports-liefhebber is of gewoon een liefhebber van casual sportweddenschappen. Maar verantwoord gokken moet te allen tijde fundamenteel blijven. Net als bij videogames kan wedden op eSports zeer verslavend zijn. Spelers moeten altijd de regels voor verantwoord gokken volgen.

Als eerste in de lijst met regels voor verantwoord gokken, mogen gokweddenschappen geen vervanging zijn voor school of werk. Het volgende essentiële dat spelers moeten onthouden, is om een budget in te stellen voor het wedden op videogames en zich daar strikt aan te houden. Belangrijk is dat ze moeten weten wanneer ze moeten stoppen; probeer nooit verliezen na te jagen.

Verantwoord gamen

Laatste nieuws

De beste eSports-spelers aller tijden
2023-03-09

De beste eSports-spelers aller tijden

Sponsors, clubs, toernooien, volgers en de profs die op het hoogste niveau spelen en hun brood verdienen met prijzengeld en sponsormogelijkheden dragen allemaal bij aan de bloeiende esports-business wereldwijd.

Dingen die u moet weten over wedden op Esports bij online casino's
2023-02-09

Dingen die u moet weten over wedden op Esports bij online casino's

Er zijn niet veel dingen die je kunt doen die een vergelijkbaar niveau van spanning en opwinding bieden als wedden op e-sports. Esports-weddenschappen zijn zelfs nog spannender dan sportweddenschappen voor reguliere sportevenementen, omdat esports veel onvoorspelbaarder zijn dan reguliere sporten. Het is niet zo ongewoon om een ​​underdog-team te zien winnen tegen een van de topteams in de esports-scene.

FIFAe-weddenschapsgids om je voor te bereiden op de terugkeer van de FIFAe-finale van 2023
2023-01-26

FIFAe-weddenschapsgids om je voor te bereiden op de terugkeer van de FIFAe-finale van 2023

De vraag "Kan ik wedden op FIFA eSports?" wordt gevraagd door voetballiefhebbers over de hele wereld. Als een van de meest populaire eSports ter wereld roept FIFA dit soort vragen natuurlijk op. Elke dag spelen miljoenen fans FIFA online tegen elkaar. Veel mensen zijn FIFA eSports-professionals van het hoogste niveau geworden en strijden op het hoogste niveau van de game in grote kampioenschappen en toernooien.

eSports-voorwaarden en Lingo die u moet kennen
2023-01-19

eSports-voorwaarden en Lingo die u moet kennen

Sett is angstaanjagend in de late game. Dit niveau van tankpotentieel, in combinatie met zo'n hoge DPS-output, kan verwoestend zijn voor teams die geen AoE-crowdcontrol hebben. Zijn draagpotentieel zal sneeuwballen als hij de Rode Buff opnieuw kan stelen.