De basisprincipes van Fortnite-weddenschappen

Instructies

2023-03-30

Eddy Cheung

In 2018 explodeerde Fortnite in populariteit over de hele wereld. Deze visueel opvallende en levendige multiplayer battle royale-game steeg boven de concurrentie uit en won al snel de harten van honderden miljoenen spelers over de hele wereld. Het bedrijf wordt nog steeds opgeschrikt door professionele esports en weddenschappen op het spel, ook al is het over zijn hoogtepunt heen.

De basisprincipes van Fortnite-weddenschappen

Er wordt geschat dat Epic Games in 2018 meer dan $ 3 miljard aan inkomsten verdiende. Gezien die cijfers is het nauwelijks schokkend dat ze $ 100 miljoen investeren om van Fortnite een fenomeen in esports te maken. Met de komst van Fortnite als een populaire esport, ontstonden goksites, waarvan sommige er alles aan deden om gokkers tegemoet te komen die niet bekend waren met het spel.

Wat is Fortnite?

Net als de Beatles en Beyonce, Fortnite is een internationale obsessie geworden. De game speelt zich af op aarde, waar bijna de hele mensheid is weggevaagd door een bizar weerfenomeen, en 100 spelers strijden tegen elkaar (individueel of in teams) op één enkele kaart. Het doel is om alle andere spelers uit het spel te elimineren.

Sportsbooks voor Fortnite zijn momenteel niet zo gebruikelijk als voor grote hitters zoals CS: GO, Dota 2 en League of Legends. Veel spelers zijn op hun hoede om in een Battle Royale-game te springen vanwege de algemene perceptie dat het speelveld niet gelijk is. Het spawnen en laten vallen van wapens is bijvoorbeeld zeer willekeurig. Als gevolg hiervan zullen bepaalde spelers een inherent voordeel hebben ten opzichte van anderen als ze landen op een locatie die rijk is aan bruikbare wapens en uitrusting.

Nog een ding is dat in een Battle Royale zelfs de beste spelers van over het slagveld kunnen worden gesniped zonder overlevingskans. Dit kan bepaalde analyses van professionele spelers onbruikbaar maken, omdat zelfs de beste onder hen door pech kunnen worden overrompeld.

Fortnite-mechanica en gameplay

De mechanica van Fortnite verschilt aanzienlijk van andere Battle Royale-spellen zoals PUBG.

 • Honderd mensen stappen in een bus en gaan naar een eiland - de 'kaart' van het spel
 • Het doel van het spel is om voorraden, wapens en munitie te bemachtigen door uit de bus te springen en op een gekozen locatie te landen.
 • Spelers strijden tegen elkaar over een kaart om als beste uit de bus te komen. Spelers hebben de mogelijkheid om het alleen te doen of teams te vormen.
 • Een van de meest onderscheidende kenmerken van Fortnite is de mogelijkheid voor spelers om hun unieke constructies te bouwen met in-game materialen. Het gebruik van structuren kan agressief of defensief zijn. Een bekwame bouwer kan de balans van elk gevecht op zijn kop zetten.
 • Je kunt 25 schilden oppakken uit de kleine blauwe flesjes die over de kaart verspreid staan en 50 uit de grotere.
 • Het speelgebied wordt met tussenpozen (om de paar minuten) verkleind door een gebeurtenis die Storm's Eye wordt genoemd. Dit dwingt spelers om te bewegen en deel te nemen aan de actie in plaats van zich constant te verstoppen.
 • Uiteindelijk is degene die nog overeind staat de winnaar.

Het wekelijkse updateschema van Epic Games zorgt ervoor dat de Fortnite-meta altijd verandert. Telkens wanneer een nieuw wapen aan het spel wordt toegevoegd, verschuiven de optimale bouw- en winnende technieken om dit tegen te gaan. Nieuwe inhoudsupdates geven diepte aan de voortgang van het spel door spelers en fans toegang te geven tot verschillende strategieën om de overwinning te behalen.

Spelers kunnen kiezen uit een breed scala aan spelmodi in Fortnite, waaronder:

 • In de Solos-modus neemt de gebruiker het op tegen maximaal 99 andere individuen. De overwinnaar is de laatste die overblijft.
 • Twee spelers kunnen samenwerken in een "duo"-wedstrijd. Vijftig teams van elk twee spelers zijn mogelijk in een duospel maar niet verplicht. Individuen binnen paren hebben echter ook de mogelijkheid om alleen te functioneren.
 • In het speltype Squads kunnen spelers teams van maximaal vier leden vormen. Er kunnen niet meer dan vijfentwintig groepjes van vier personen zijn. In tegenstelling tot solo's, als drie van je teamgenoten worden uitgeschakeld, kan de vierde hen nog steeds doen herleven.
 • Met de Team Rumble-modus nemen twee teams van 20 spelers het tegen elkaar op. Een team wint als zij als eerste 125 kills in een wedstrijd bereiken.

Fortnite-weddenschappen

Een belangrijke stap om te begrijpen hoe je op Fortnite kunt wedden, is leren welke weddenschappen beschikbaar zijn. De weddenschappen van Fortnite zijn vergelijkbaar met de NFL en andere sporten. Een ruwe uitsplitsing van de kansen voor een Battle Royale-evenement kan er als volgt uitzien:

Geldlijn

Met deze weddenschap kun je een weddenschap plaatsen op wie volgens jou als winnaar uit de bus komt in de Battle Royale-wedstrijd. Dit is een gok met hoge inzetten, aangezien tegenslagen vaak voorkomen in Battle Royale-games en individueel talent vaak niet genoeg is om te winnen in een groep van 100. Zelfs de meest getalenteerde speler kan de pech hebben om neergeschoten te worden zonder zelfs maar te weten wie er heeft geschoten. hem. Hieronder vindt u een voorbeeld van Fortnite-moneyline-kansen.

Alle deelnemers hebben hun eigen unieke kansen. Kijk eens naar het onderstaande voorbeeld:

 • Tfue +1350
 • Ninja +1600
 • MrSavage +1600
 • Kopieën +1700
 • Mongraal +1800

Aangezien de kansen van Tfue het laagst zijn, is hij de duidelijke favoriet in deze matchup. Alle anderen daaronder zijn een underdog. De kansen kunnen verschuiven naarmate de competitie dichterbij komt als bookmakers vaststellen dat een andere speler aan het gokken is.

Vanwege de unieke aard van duo's als weddenschapsoptie, zullen de kansen voor dergelijke weddenschappen lager zijn dan die voor solo's. Je hoeft geen weddenschappen tegen 99 andere teams te winnen als je weddenschap alleen tegen 49 speelt.

Ook al zijn Stompy's odds +1600 als hij solo wordt gebruikt, ze verbeteren tot +800 als ze worden gecombineerd met Tschinken.

Futures/Rechtstreekse weddenschap

Deze weddenschap is bedoeld om te bepalen wie als overwinnaar uit de competitie als geheel zal komen. Rechtstreekse weddenschappen zijn net zo risicovol als Moneyline-weddenschappen, zo niet meer. Er kan ook worden gegokt op de drie beste finishers in het kampioenschap.

Prop-weddenschappen

Deze weddenschappen zijn gericht op het voorspellen van de uitkomsten van enkele kleinere, niet-spelwinnaars die tijdens de wedstrijd zullen plaatsvinden. Veelvoorkomende prop-weddenschappen zijn onder meer wie de eerste kill krijgt, de meeste kills, de duur van de wedstrijd of wie in de Top 3 eindigt. Wedden op prop-weddenschappen vereist een solide Fortnite gokstrategie.

De belangrijkste Fortnite-evenementen om op te wedden

Er zijn niet zoveel mogelijkheden om deel te nemen aan Fortnite-competities als voorheen. De allereerste Fortnite World Cup werd gehouden in 2019 en haalde de krantenkoppen door een recordprijzengeld van $ 30 miljoen aan te bieden. Sindsdien is er geen vergelijkbaar optreden meer geweest en supporters verliezen het vertrouwen dat het elk nieuw jaar zal terugkeren. Dat betekent echter niet dat Epic Games de groei van esports op andere gebieden niet ondersteunt.

Vanaf nu is de Fortnite Championship Series de belangrijkste esports-competitie in het Fortnite-universum. Dit is de grootste en belangrijkste competitie in de wereld van competitieve Fortnite-gaming, waarbij de vaardigheden van duizenden spelers over de hele wereld worden getoond. Een jaarlijks kampioenschapstoernooi van $ 1 miljoen wordt gehouden in een open competitie, en iedereen kan proberen zich te kwalificeren door deel te nemen aan een reeks evenementen die eraan voorafgaan.

U kunt echter op verschillende andere manieren inzetten op Fortnite.

Toernooiplanners worden steeds beter het opzetten van eenmalige wedstrijden met grote geldprijzen en wijdverspreide blootstelling elk jaar. Wedden op esports is een natuurlijk onderdeel van deze dekking. In de zomer van 2022 was Riyadh bijvoorbeeld gastheer van de Gamers8-competitie met een prijzenpot van $ 2 miljoen. Dit eenmalige toernooi was het gesprek van de esports-gemeenschap, en het is slechts een voorbeeld van de vele geïmproviseerde Fortnite-competities die kunnen plaatsvinden.

Het is een goed idee om esports-kanalen op sociale media te volgen of de officiële Fortnite-website in de gaten te houden om te zien wanneer het volgende grote toernooi is. Als alternatief kunt u EsportsBets.com vaak bezoeken, waar we uitgebreide aanbevelingen doen over de beste en grootste Fortnite-competities, waarin wordt uitgelegd hoe u uw weddenschappen kunt maximaliseren.

Fortnite goktips

Als je op Fortnite wilt wedden en niet weet hoe je moet beginnen, zal deze sectie je helpen.

1. Heb een idee over Fortnite

Voordat u weddenschappen plaatst op Fortnite-wedsites, moet u zich vertrouwd maken met het spel. Zelfs als je bedreven bent in het spel zelf, zal het kennen van de eigenaardigheden van het spel je een voorsprong geven bij het wedden.

Je moet goed thuis zijn in de grondbeginselen van het spel, de huidige meta, de verscheidenheid aan speelstijlen en de gedetailleerde details van de kwantitatieve, meetbare elementen van het spel. Je zult alleen op toeval moeten vertrouwen als je deze informatie niet hebt. Dit is een enorm nee-nee bij deelname aan online esports-weddenschappen.

2. Kijk wat de profs doen

Als je de regels van het spel eenmaal onder de knie hebt, zul je eindeloze uren moeten besteden aan het observeren van hoe de profs presteren. En we suggereren niet alleen dat je af en toe een wedstrijd kijkt. 

Om te winnen op Fortnite goksites, je moet gelijke tred houden met de grote teams. Bestudeer hun meest recente wedstrijden, hun toernooivoorbereiding, de verschillende speelstijlen die ze hebben laten zien en al het andere dat je maar kunt bedenken. Als je kunt voorspellen hoe een bepaalde speler aan een wedstrijd zal deelnemen, kun je een weddenschap plaatsen met een grote uitbetaling op een van de beste Fortnite-wedsites voor echt geld.

3. Maak een Fortnite-weddenschapsstrategie

Ten slotte moet u genoegen nemen met een goede strategie voor uw online weddenschappen. Je prestaties zullen hierdoor naar nieuwe hoogten worden gekatapulteerd. Hoewel de beloningen misschien geweldig zijn, is het omslachtig en tijdrovend om een gokstrategie vanaf nul te ontwikkelen. Gelukkig zijn de basisprincipes voor u uiteengezet in deze deskundige gids, zodat u uw plan kunt ontwikkelen om uw doelen te bereiken.

De beste bookmaker kiezen

Deze mag je als vanzelfsprekend beschouwen. De normen van hun gekozen bookmaker beperken iemands prestaties. Als je net begint, kijk dan veel rond om een bookmaker te ontdekken die aan al je eisen voldoet. 

Zodra u al uw keuzes heeft overwogen, kiest u degene die aan uw behoeften voldoet — fantastische bonussen, behulpzame klantenservice, de mogelijkheid om uw favoriete betaalmethode te gebruiken, en, belangrijker nog, een breed scala aan esports-markten om op te wedden. Beperk uw inzetopties niet tot alleen Fortnite. Je zou ook moeten andere spellen uitproberen en weddenschappen, omdat je nooit weet wat je nieuwe favoriet wordt.

Laatste gedachten

Het is onwaarschijnlijk dat wedden op Fortnite snel zal verdwijnen, aangezien de game ondanks de sterke concurrentie van zowel AL als PUBG de meest populaire Battle Royale-titel blijft. Het is eigenlijk maar goed dat dit is gebeurd. Dit opkomende genre kan enorm profiteren van een injectie met gezonde concurrentie. Dit omvat zowel de professionele scene als de gokindustrie.

Laatste nieuws

De basisprincipes van Fortnite-weddenschappen
2023-03-30

De basisprincipes van Fortnite-weddenschappen

Nieuws