Zet in op Six Invitational 2024

Ubisoft's Six Invitational maakt naam in wereldwijde esports-toernooien. De jaarlijkse professionele esports-onlinetoernooien van Rainbow Six Siege trekken een aantal van de beste gametalenten ter wereld. Het toernooi, gevestigd in Montreal, waar Ubisoft werkt aan de ontwikkeling van het spel, biedt onderdak aan teams die strijden in een WK-achtig kampioenschap.

In 2021 hebben organisatoren van evenementen de wedstrijd uitgesteld vanwege grenssluitingen in Frankrijk. Gepland om in 2022 in Parijs plaats te vinden vanwege de aanhoudende pandemie, zullen de gamers van de competitie elkaar ontmoeten in het Palais Brongniart. Om veiligheidsredenen is er geen publiek aanwezig op het evenement. Als het eerste grote evenement sinds 2020 verwachten de organisatoren van Rainbow Six een stevig online kijkerspubliek.

Over de Six InvitationalRainbow Six SiegeR6-spelmodipopulariteitWaar en hoe wedden op Six Invitational?
Sofie De Smet
WriterSofie De SmetWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Over de Six Invitational

19 teams verzamelen om te strijden in een interregionaal toernooi met dubbele eliminatie. De organisatoren van het evenement verhoogden het aantal toernooiwedstrijden. De teams worden op basis van indeling in twee groepen verdeeld. Deelnemers spelen in totaal 81 wedstrijden verdeeld over vier regio's op het podium. De beste 8 teams van elke groep gaan door naar de Play-offs.

De toernooispelers krijgen steun van wereldwijde Rainbow Six Siege-fans en gemeenschappen van over de hele wereld. Gemeenschappen dragen bij aan een Battle Pass, die helpt om de maximale prijzenpot van $ 3.000.000 te bereiken. Het prijzengeld wordt in procenten verdeeld. Teams met de eerste plaats winnen $ 1 miljoen of 33,3 procent van de prijzenpot. De tweede plaats wint $ 450.000 of 15 procent. De derde plaats wint $ 240.000 of 8 procent. De teams op de negentiende en twintigste plaats winnen $ 30.000 of 1 procent van de prijzenpot.

De teams strijden in een op een LAN gebaseerde computeropstelling en voldoen aan strikte sanitaire eisen. The Six Invitational werkt samen met ACEPS, een gezondheids- en veiligheidsbureau en ISMA, een medisch hulpverleningsbureau om de veiligheid van de spelers te waarborgen. De regering in Frankrijk werkt ook samen met organisatoren van evenementen om een veilige, gecontroleerde omgeving te implementeren, die de richtlijnen volgt die zijn opgesteld door lokale autoriteiten en gezondheidsinstanties.

Rainbow Six Siege

De first-person shooter Rainbow Six Siege game kunnen verschillende operators per esport-competitie deelnemen. De gamers besturen virtuele operators met verschillende nationaliteiten, gadgets en wapens. Met de asymmetrische structuur krijgen teams mogelijk geen gelijke vaardigheden. Counter-Terrorism Units worden in het spel FBI SWAT genoemd en redden Amerikaanse gijzelaars.

Verdedigers en aanvallers zijn ook de Duitse GSG-9, de Britse SAS, de Franse GIGN en de Russische Spetsnaz. Elke unit bevat voor operators. Spelers kunnen een operator rekruteren met de mogelijkheid om uitrusting en vaardigheden te kiezen. Het kiezen van nieuwe operators vindt plaats aan het begin van een ronde. Met in-game aankopen kunnen operators credits kopen voor cosmetische items, sneller operators verkrijgen of wapens.

Na het begin van een ronde selecteren de aanvallers spawn-punten om een aanval uit te voeren en bepalen de verdedigers ook de verdedigingsstrategie. Tijdens een korte voorbereidingstijd besturen aanvallers drones voor kaartverkenning om te zoeken naar operators, opstellingen, doelen en vallen van de tegenstander. Maps maken close combat mogelijk, waarbij respawnen alleen mogelijk is nadat de ronde is afgelopen.

Spelers wiens personages tijdens het spel sterven, kunnen een ondersteuningsmodus gebruiken om toegang te krijgen tot drones en beveiligingscamera's en om hun team de activiteiten en locaties van de vijand te laten weten. Casual wedstrijden duren vier minuten en gerangschikte wedstrijden duren drie minuten. Teamwork is essentieel voor R6-spelers om het andere team te verslaan. Door met elke teamspeler te communiceren, kan een teamlid zijn capaciteiten volledig benutten en het doel bereiken.

In de toeschouwermodus kan de speler verschillende hoeken van een wedstrijd observeren. In feite heeft de game veel aandacht voor de vernietiging van de omgeving. Spelers vernietigen structuren met explosieven of kogels. Na het vernietigen van een omgeving kan een team een voordeel behalen op de vijand. Spelers die creativiteit en strategie in het spel gebruiken, kunnen beter door het systeem navigeren. Spelkenmerken omvatten een penetratiesysteem, dat de vijand minder beschadigt wanneer kogels door structuren gaan.

Verdedigende teams mogen muren versterken en schilden gebruiken voor bescherming. De vijand kan deze beveiligingen echter doorbreken of vernietigen met explosieven en andere gadgets. Verdedigers gebruiken vallen, inclusief prikkeldraad op de kaarten. Spelers kunnen door ramen abseilen, vloeren vernietigen en het andere team in een hinderlaag lokken. Granaten en ladingen zijn waardevolle vernietigingsinstrumenten, die in elke ronde beperkt zijn.

R6-spelmodi

In het begin hebben spelers 11 kaarten en 5 modi om uit te kiezen voor de lancering. Extra downloadbare content omvat in totaal 20 kaarten om te spelen. Gameplay-modi bevatten de volgende functies:

 • Gegijzelde: Aanvallers gijzelen de verdedigers in een multiplayer-modus. Verdedigers proberen het spel van de aanvallers met succes te dwarsbomen door elke operator van het andere team uit te schakelen of gijzelaars te verdedigen tijdens de speeltijd van het spel. Als een gijzelaar sterft, wint het aanvallende team de ronde.
 • Bom: In de Bomb-modus moeten aanvallers één van de twee bommen vinden en onschadelijk maken. Voor de overwinning zijn verdedigers verantwoordelijk voor het doden van de aanvallers of het vernietigen van de bommenwerper. Zelfs als de verdedigers alle aanvallers doden, moeten ze de defuser vernietigen, als deze al is geplaatst.
 • Gebied: In de modus Beveiligd gebied beschermen verdedigers een container met biohazard, terwijl aanvallers proberen binnen te vechten en de container te beveiligen. Aan het einde van de modus wordt ofwel de container met biologisch gevaar verkregen door aanvallers, ofwel worden alle spelers van één team in het spel gedood.
 • Tactisch: In deze modus kunnen spelers tegenstanders markeren en teamgenoten door muren zien. Met een sterke nadruk op teamwerk en realisme, verwijdert het de heads-up display-functies.
 • Opleiding: In solo-gaming of multiplayer fungeren maximaal vijf gamers als verdedigers of aanvallers terwijl ze vechten tegen golven van kunstmatige intelligentie-gestuurde tegenstanders via verschillende modi, waaronder Hostage, Bomb en Elimination.
 • Uitbraak: Gedurende een beperkte tijd toonde Operation Chimera teams met 3 spelers tegen elkaar. Eén team is een door AI beheerde menselijke mutatie die is geïnfecteerd met buitenaardse parasieten. In deze modus moeten spelers moeilijkheden overwinnen, zoals vriendelijk vuur op de moeilijkere van de twee moeilijkheden van de modus.

populariteit

De populariteit van het spel blijkt uit het feit dat: Zes esports-kampioenschappen voor genodigden is een van de meest populaire zoektermen op internet met miljoenen weddenschappen op de esport-toernooien. Op het gebied van kijkers, inkomsten en gokpopulariteit scoort Six Invitational hoog. Aangezien de game al jaren in de gokwereld aanwezig is, is het toernooi concurrerend met enkele van de grote esports-toernooien op de markt.

Sinds het begin hebben de creatieve spelmodi en teamsamenwerking de harten veroverd van gamers over de hele wereld. In slechts twee jaar tijd hielp het eerste Six Invitational-evenement in Montreal, Canada in 2017 om de populariteit van het spel te vergroten. De prijzenpot van $ 100.000 was genoeg om het succes van het spel te stimuleren. Het jaar daarop was de gewaardeerde pool nog hoger op $ 500.000 en in 2019 verviervoudigd tot $ 2 miljoen. Met een totale pool van $ 3 miljoen voor het toernooi van 2022, gaat de gelukkige winnaar van het evenement naar huis met een miljoen aan prijzengeld.

De winnende teams van Six Invitational en de grootste momenten

Verreweg de organisatoren verwachten dat het toernooi van 2022 een van de beste esports-toernooien. De belangstelling wordt aangewakkerd door de groeiende populariteit van het spel en de miljoenen aan prijzengeld. Enkele van de meest populaire teams zijn SSG, Penta, G2, cTm en Elevate, die kampioenen zijn. Elevate en cTm wonnen de Invitationals 2017, terwijl G2 en Empire consequent de concurrentie verslaan bij de beste esports-toernooien.

Waar en hoe wedden op Six Invitational?

Leren over wedden op esporttoernooien is lastig. Gokkers moeten een gerenommeerde lokaliseren online goksites voor esports met gunstige Six Invitational-kansen voor weddenschappen. Door online te zoeken en beoordelingen van huidige bookmakers door te nemen, kunnen nieuwe gokkers een weloverwogen beslissing nemen over waar te wedden.

Enkele van de meest populaire sportsbook-platforms bieden het volgende:

 • Snelle weddenschappen
 • Diverse betaalmogelijkheden
 • Gunstige kansen
 • Geweldige klantenservice
 • Royale bonussen
 • Gemakkelijk te navigeren websites
 • Eenvoudige interfaces
 • Lijst met esports-toernooien

Zodra een gokker online goksites voor esports kiest om te wedden op grote esports-toernooien, kan hij de gokopties en quoteringen bekijken om het type weddenschap te selecteren dat hij wil doen. Na het selecteren van een specifieke wedstrijd, zal het onderzoeken van statistieken helpen om het kiezen van de beste teams. Het is tijd om de weddenschap te plaatsen. Nadat de wedstrijd of het toernooi is afgelopen, laat de bookmaker een houder van een sportsbook-account weten of hij heeft gewonnen.

Six Invitational is een van de grootste esports-toernooien ter wereld. Met een prijzenpot van $3 miljoen is het toernooi de beste reclame voor Ubisofts Six Siege-spel. De populariteit van het spel blijft groeien, aangewakkerd door een wereldwijde fanbase, die online inlogt om te spelen en professionals te bekijken tijdens populaire wedstrijden. In slechts een paar jaar tijd is de Invitational uitgegroeid tot een van de meest populaire evenementen op internet, waarbij kijkers van over de hele wereld kunnen genieten van teams die doden of gedood worden in een spel van humor.

About the author
Sofie De Smet
Sofie De Smet
About

Geboren in het hart van België, combineert Sofie haar diepgaande kennis van de Vlaamse cultuur met haar passie voor online casino's. Ze heeft de ervaring van Vlaamse casinospelers getransformeerd door een vleugje lokale charme aan de online wereld toe te voegen.

Send email
More posts by Sofie De Smet

Laatste nieuws

Top 5 Esports-weddenschappen in 2022
2022-12-08

Top 5 Esports-weddenschappen in 2022

Esports breidt zich uit en er worden meer competities en games opgenomen in gokmarkten. Het is niet verwonderlijk dat esports-weddenschappen steeds populairder worden, gezien de populariteit van sportcompetities in de afgelopen jaren.