Intel Extreme Masters

Intel Extreme Masters is een van de grootste series esport-toernooien ter wereld. Het is een wereldwijd fenomeen dat wordt gesponsord door Intel en in veel verschillende landen over de hele wereld wordt gehouden. Het is eigendom van Electronic Sports League (ESL), een in Duitsland gevestigde esports-organisator die bekend staat om het feit dat hij meerdere gametoernooien op zijn naam heeft staan.

Het idee hiervoor ontstond in 2006 nadat ESL het potentieel van een wereldwijd esports-evenement realiseerde. Het ontving geld van Intel en kreeg de naam Intel Extreme Masters. De competitie heeft het hele jaar door kleine evenementen die leiden tot de "Grand Final"-evenement, gehouden op CeBIT in Hannover, Duitsland.

Alles wat u moet weten over de Intel Extreme Masters

Alles wat u moet weten over de Intel Extreme Masters

In het begin had het alleen toernooien voor Counterstrike 1.6, maar vanaf nu worden er in totaal 11 wedstrijden gehouden, waarvan twee Counter-Strike: Global Offensive en StarCraft II.

Intel Extreme Masters-toernooien zijn gehouden in steden als Katowice, Toronto, Guangzhou, New York City en Dubai. Intel Extreme Masters' meest recente toernooi voor Counterstrike: Global Offensive had een hoofdprijs van $ 100.000.

Alles wat u moet weten over de Intel Extreme Masters
Alles over CS: GO

Alles over CS: GO

Counter-Strike: Wereldwijd offensief, of CS:GO, is een van de meest bekeken en gespeelde Intel Extreme Masters esport-toernooien. In 2020 werd het meer dan 1 miljoen keer bekeken. CS:GO is een gratis first-person shooter (FPS)-game die in 2012 werd uitgebracht.

De originele Counter-Strike-game was een mod van Valve's populaire game Half-life. Vandaag zijn er vier games in de CS-serie.

De game is ontwikkeld door Valve en Hidden Path Entertainment en bestaat uit twee teams, Terrorists en Counter-Terrorists, die tegen elkaar strijden in verschillende spelmodi. De game is nog steeds enorm populair in de gaming-community en krijgt regelmatig updates van Valve.

In 2018 introduceerde Valve een Battle Royale-modus genaamd "Danger Zone". Er zijn 9 andere spelmodi, met als meest populaire 'Bomb Defusal'. De game heeft verschillende prijzen ontvangen in de esports-industrie, waaronder de Game Awards voor 2017, 2019 en 2020.

De game is de vierde game in de CS-serie en is beschikbaar op WIndows, macOS, Xbox 360 en PS3. Sinds de release heeft Valve tal van nieuwe functies geïntroduceerd, waaronder nieuwe kaarten, wapens, spelmodi en skins. Skins hielp bij het vormen van een 'virtuele economie' in het spel, wat uiteindelijk resulteerde in wedden en gokken op e-sports.

CS:GO Esports-weddenschappen en toernooien

CS:GO-toernooien met de grootste prijzenpotten worden genoemd Grote Kampioenschappen. Ze begonnen met een prijzenpot van $ 250.000 USD en zijn opgelopen tot $ 1.000.000 USD. Intel Extreme Masters heeft van 2008 tot 2012 een van de Counter Strike Majors gehouden, maar dat was voor CS 1.6.

Vóór de release van CS:GO was de toekomst van de serie in de esports-industrie onzeker omdat veel spelers over de hele wereld CS 1.6 niet in een competitieve omgeving wilden spelen. Toen CS:GO in 2012 werd gelanceerd, heeft het de esports-geest in de CS-gemeenschap nieuw leven ingeblazen.

Hoewel de eerste versie van het spel nog steeds zijn tekortkomingen had, bracht Valve voortdurend patches uit om het te verbeteren. Het eerste CS:GO Major Championship werd gefinancierd door Valve en vond plaats in Zweden om DreamHack Winter 2013.

De game heeft echter behoorlijk wat controverse gehad. Veel spelers blijken vals te spelen, maar ze worden verbannen door "Valve Anti-Cheat (VAC)" zodra ze worden ontdekt. Spelers die vals spelen tijdens toernooien worden permanent verbannen en soms verwijderd uit hun teams.

Toen wapenhuiden werden geïntroduceerd, online goksites voor e-sport zijn gemaakt met het doel skins in te zetten. Dit veranderde al snel in gokken door minderjarigen waardoor Valve en goksites twee rechtszaken kregen.

Alles over CS: GO
Intel Extreme Masters-weddenschappen

Intel Extreme Masters-weddenschappen

Er zijn drie soorten weddenschappen:

  • Fractionele kansen
  • Decimale kansen
  • Moneyline kansen

Intel Extreme Masters biedt een verscheidenheid aan opties voor diegenen die willen wedden op hun favoriet of de underdog. De meest voorkomende soort weddenschappen die Intel Extreme Masters heeft, zijn decimale kansen en geldlijnkansen. Het verschil tussen de twee is dat de eerste in Europa wordt gebruikt en de laatste in Amerika.

Op het IEM Dallas-toernooi bleek "Looking for Org" de underdog te zijn, met een quotering van 301,00. Team Vitality en Astralis hadden beide een quotering van 18,00 waardoor ze de veiligste weddenschap van het toernooi waren.

In het lopende Intel Extreme Masters seizoen XVII heeft Astralis een quotering van 3,82 en Natus Vincere een quotering van 1,26.

De kans op succes is groot als je weet op welke kansen je moet wedden. Wedden op de meest waarschijnlijke uitkomst en je favoriete team lijkt misschien de beste optie, maar het is verstandiger om op waarde te wedden.

Er zijn verschillende online goksites voor esports waar je kunt zoeken naar de beste kansen. Er is geen groot verschil tussen de waarden op deze sites, maar de kleine verschillen kunnen zich opstapelen om een aanzienlijk rendement op te leveren.

Intel Extreme Masters-weddenschappen
Waarom is Intel Extreme Masters een populair toernooi om op te wedden?

Waarom is Intel Extreme Masters een populair toernooi om op te wedden?

Elk jaar stemmen miljoenen enthousiastelingen van gamen en videogames van over de hele wereld af op de Intel Extreme Masters-competities. Het is een zeer competitief toernooi dat een wereldwijd publiek trekt.

Wat is de reden voor zijn populariteit? Het organiseert toernooien voor enkele van de grootste games ter wereld. Counter-Strike: Global Offensive en Starcraft II zijn favoriete spellen om op te wedden.

Een andere reden die zowel gamers als betere spelers aantrekt, is de grote prijzenpot. De Intel Extreme Masers Katowice 2022 was geen Major, maar had een prijzenpot van $ 1 miljoen. $ 400.000 werden gegeven aan de beste winnaars.

Het heeft grote kampioenschappen gehouden voor Counter-Strike en nog een Counter-Strike: Global Offensive Major Championship zal worden gehouden in Rio de Janeiro, Brazilië in 2022, de eerste IEM Major ooit die plaatsvindt in Brazilië.

Intel heeft herhaaldelijk gezegd dat het hun doel is om gaming-technologieën naar alle delen van de wereld te brengen. De Brazil Major wordt de 10e Major van Intel Extreme Master. Het is een van de oudste esports-bedrijven en je vindt het op elke lijst met esports-toernooien.

De wereldwijde aantrekkingskracht is een van de belangrijkste redenen waarom het tegenwoordig zo populair is.

Waarom is Intel Extreme Masters een populair toernooi om op te wedden?
De beste teams van Intel Extreme Master

De beste teams van Intel Extreme Master

Astralis en Natus Vincere zijn vaste spelers van het toernooi. In het 2020-toernooi dat plaatsvond in Katowice, won Natus Vincere de eerste prijs van $ 250.000, terwijl Astralis de 3e prijs van $ 40.000 won.

Team WE (World Elite) is een andere vaste klant die sinds 2011 in totaal 3 toernooien heeft gewonnen. Het team is een in China gevestigde esports-organisatie.

In het Intel Extreme Masters-toernooi van 2017 dat plaatsvond in Australië, SK Gaming nam de trofee na vier dagen CS:GO. Het team vocht tegen FaZe-clan en won 3 van de 4 wedstrijden.

Flash Wolves, of FW, een Taiwanees esports-team dat werd opgericht in april 2013. De oorspronkelijke naam was "yoe IRONMEN" en werd pas in augustus 2013 veranderd in Flash Wolves. Ze worden beschouwd als een van de beste teams in League of Legends en won het Intel Extreme Masters seizoen XI Wereldkampioenschap.

Gambit Esports is een andere esports-organisatie die bekend staat als een van de topteams in League of Legends. Het is een Russisch team dat in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd. Ze wonnen verschillende titels in de Intel Extreme Masters van 2013 tot 2014. Ze hebben geen plannen aangekondigd om deel te nemen aan toekomstige Intel Extreme Masters-toernooien.

De beste teams van Intel Extreme Master
De grootste momenten van Intel Extreme Masters

De grootste momenten van Intel Extreme Masters

Het zou een slechte dienst zijn voor de esports-industrie om het allereerste Intel Extreme Masters-toernooi niet te noemen, toen teams uit 24 verschillende landen Counter-Strike speelden en World of Warcraft III. De prijzenpot bedroeg € 160.000.

Het in Polen gevestigde Team Pentagram en H2K Gaming streden om de eindprijs en de eerste nam € 40.000 mee naar huis. Het was een felle competitie waaraan ook Fnatic en SK Gaming deelnamen, twee teams die ook in toekomstige toernooien zouden strijden.

Met elk seizoen breidde Intel Extreme Masters zich niet alleen uit op het gebied van games, maar ook op het gebied van landen en steden. Starcraft 2 werd geïntroduceerd in seizoen V en er waren ook League of Legends-invitatietoernooien die fans enthousiast maakten voor het volgende seizoen.

Na het invitatietoernooi League of Legends werd eindelijk geïntroduceerd in seizoen VI. In seizoen XI vond voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi het laatste evenement plaats in Katowice gedurende twee weekenden.

De grootste momenten van Intel Extreme Masters
Waar te wedden en de beste strategie om te wedden op IEM

Waar te wedden en de beste strategie om te wedden op IEM

Er zijn veel verschillende esport-wedsites waar je kunt wedden op Intel Extreme Masters-toernooien. Hier zijn een paar sites die u kunt gebruiken:

  • Cyber.bet
  • Betaway Sports
  • 1xBet
  • 20 weddenschap

Wedden op esports is een heel eenvoudig proces. U kiest de site die u wilt gebruiken, kijkt naar de kansen en plaatst een weddenschap op het team waarmee u kiest, stort uw geld en wacht dan om te zien wie er wint.

De beste strategie om te volgen is om de kansen te analyseren. Onthoud dat hoe hoger de odds, hoe kleiner de kans dat het team wint. Een team met hogere kansen zou een groter rendement opleveren, maar het zou een lage kans hebben om te winnen.

Een ander ding om in de gaten te houden is de geschiedenis van het team. Hoe hebben ze gepresteerd in de afgelopen wedstrijden? Dit zijn een paar factoren die u in uw gokstrategie moet opnemen om uw winkansen te vergroten.

Waar te wedden en de beste strategie om te wedden op IEM