Alles over wedden op Cloud9 Esports

Cloud9 is een van de meest populaire, grote en meest succesvolle esports-organisaties ter wereld. Sinds 2013 maakt de in Santa Monica, Californië, VS gevestigde organisatie furore in verschillende disciplines in de esports-wereld. Het heeft een winnende run gemaakt, zowel in competitie als op zakelijk gebied, en werd de op één na meest waardevolle esports-outfit van 2020.

De geboorte van het huidige top esport-team begon in 2013. Toen Quantic Gaming de banden verbrak met al zijn vijf League of Legends (LoL)-spelers, vormden ze samen een team genaamd NomNom. Kort daarna noemden ze het Cloud9. Quantic Gaming nam het team kort daarna weer over. In een andere snelle draai kochten Jack Etienne en Pauline Etienne de contracten van deze spelers voor ongeveer $ 20.000. Dit markeerde de geboorte van de professionele organisatie. Jack en Pauline worden dan ook gezien als de grondleggers van Cloud9.

Alles over wedden op Cloud9 Esports
Sofie De Smet
WriterSofie De SmetWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Cloud9-divisies en spelers

De organisatie heeft gedurende haar negenjarige bestaan tal van afdelingen in de esport-industrie gehad. Ze komen meestal in en uit sommige titels als de behoeften dit vereisen. Hun aanwezigheid is voelbaar in Overwatch en League of Legends, waar ze franchiseteams hebben. Andere niet-franchise teams opereerden onder het merk Cloud9 omvatten Call of Duty, Battle Royale, Apex Legends, Fortnite, Halo, Dota 2, Hearthstone, Counter-Strike, Valorant, Smite, World of Warcraft en Teamfight Tactics.

De professioneel geleide organisatie heeft te allen tijde een aantal spelers die in- en uitgaan. Ze hebben een academie om continu nieuw talent te genereren. Enkele van de meest populaire namen op hun professionele selectie zijn Skadoodle (Tyler Latham), N0thing (Jordan Gilbert), Stewie2k (Jakey Yip), EternaLEnVy (Jacky Mao), autimatic (Timothy Ta) en b0ne7 (Pittner Armand). Dit zijn topspelers en belangrijke verdieners in een selectie die bestaat uit meer dan 100 spelers en de meest populaire esports-teams. Het bedrijf betaalt meer dan $ 1.600.000 aan spelers per jaar.

Groei en uitbreiding

Het onmiddellijke succes van de eerste LoL-divisie moedigde Cloud9 aan om uit te breiden naar andere divisies. In 2014 zijn ze lid geworden van Smite esports. Ze creëerden negen nieuwe divisies in 2014. Interne problemen leidden tot de ontbinding van de in 2014, maar het werd opnieuw opgericht in 2015. Vainglory, de belangrijkste touchscreen-esport van de organisatie, werd opgericht in 2015. De organisatie werd opgericht in september 2016 en werd de huidige Cloud9 Esports, Inc.

Door deze groei werd Cloud9 een beroemd esport-team met meer dan een miljoen fans die in totaal 15 miljoen uur besteedden aan het volgen van de spelers van de outfit. Het netto-effect was een toestroom van sponsors. In 2017 profiteerde het bedrijf van $ 28 miljoen aan financiering van onder meer Alex Ohanian, Hunter Pence en Craft Ventures.

De Rocket League divisie werd opgericht in 2017. Riot Games meldde de beveiliging van een LoL Championship Series-slot door Cloud9 voor ongeveer $ 10 miljoen in hetzelfde jaar. Een belangrijk partnerschap met Red Bull in 2018 zag Cloud9-spelers onder meer Red Bull-truien dragen. Ze ontvingen ook $ 50 miljoen in een andere financieringsronde. Ze vestigden een 30.000 vierkante meter groot hoofdkantoor en trainingsbasis in Los Angeles, een beweging waardoor ze een MVP-ranglijst van esports-bedrijven ontvingen van Forbes. De waarde van het bedrijf bedroeg in 2020 $ 350 miljoen.

De sterkste games van Cloud9

League of Legends

Dit is niet verwonderlijk, aangezien de geboorte van de hele organisatie rond dit spel is gecentreerd. Het is het succes van deze divisie dat uitbreiding en groei tot nu toe heeft aangemoedigd. Na de oprichting van de divisie in 2013 ging het team bestaande uit Balls, Hai, LemonNation, Meteos en Sneaky tekeer. Ze wonnen 13 wedstrijden op rij om een 2013 NA LCS Summer Split-record te vestigen en een aankondiging te doen. Ze hadden ook een ongekende run van 750 dagen met dezelfde line-up.

De divisie had een halve finale in de 2018 LoL Wereldkampioenschap en een vergelijkbare run in de 2019 LCS Spring Split. Hun vorm is in 2021 licht gedaald, maar hun gloriedagen blijven enorm.

Rocket League

Een van de meest opmerkelijke overwinningen van Cloud9 was het Rocket League Championship Series Seizoen 6 Wereldkampioenschap. Het was een hoogtepunt van een geweldig jaar waarin ze drie wereldwijde kampioenschappen wonnen.

Overwatch

Nogmaals, in 2018 wonnen ze de Overwatch League Grote finale. Het valt op in een zee van glorie waar ze de hoogste eer hebben in One Nation of Gamers Overwatch Invitational, Alienware Monthly Melee en Overkill. Cloud9 EU is naar de halve finale van de Contenders Europe geweest, terwijl Cloud9 KongDoo derde werd in seizoen 4 van de Overwatch APEX.

Waarom is Cloud9 populair?

Het team is zeer populair onder zowel fans als gokkers, en daar zijn goede redenen voor.

  • Wijdverbreide operatie: Hoewel het in de VS is geboren en gekoesterd, heeft Cloud9 zich wijd verspreid, vooral om: Europa en Azië. De meeste fans hebben toegang tot een Cloud9-team waarmee ze zich kunnen identificeren. Talloze spelers betekenen dat er veel competities zijn waar Cloud9-divisies aan deelnemen. Dit betekent dat bookmakers veel markten hebben waar ze Cloud9-markten kunnen opnemen.
  • Uitstekend beheer: Het fortuin van de organisatie is gestaag gegroeid, zowel in concurrentie als in omzet. Het vermogen om financiering aan te trekken helpt het om de beste infrastructuur te bouwen en de beste spelers aan te trekken. De beste spelers vertalen zich zeker naar succes in competitie en op hun beurt de aantrekkingskracht van gokliefhebbers.
  • Talrijke afdelingen: Cloud9 stopte niet bij alleen League of Legends. Ze werden een top esport-team door negen divisies te creëren in slechts hun tweede jaar dat ze actief waren. Ze hebben al deze indelingen aangepast en verbeterd, en ook nieuwe woorden gemaakt. Door de oprichting van een academie is er een constante aanvoer van nieuw talent naar deze divisies. Deze betrokkenheid betekent dat er altijd wel wat esport-actie is waar fans kunnen genieten van Cloud9-teams in actie.

De prijzen en resultaten van Cloud9

Als organisatie heeft Cloud9 meerdere onderscheidingen ontvangen. Het is door Forbes twee keer als eerste en tweede Esport MVP gerangschikt. Het werd eerste in 2018 en zakte naar de tweede plaats in 2020. Het ontving ook de gezamenlijke Finalist-prijs voor de beste cloudgebaseerde handelsomgeving in TradingTech Insight 2020 USA Awards. Ze zijn erkend als een top 1% werkplek en nog veel meer, waardoor het een van de beste esports-teams.

Ook in de competitie hebben de verschillende divisies opvallend goed gepresteerd. 2018 was een geweldig jaar voor hen, aangezien de Overwatch, Rocket League en Counter-StrikE: Global Offensive respectievelijk de Overwatch League Finals, Championship Series seizoen 6 en Boston ELEAGUE Major wonnen.

haardsteen

Kolento is enorm geweest voor de Hearthstone-divisie. Na de oprichting in Jube 2014 won hij in oktober van hetzelfde jaar de ViaGame House Cup #1. In september werd hij gekroond tot winnaar van het DreamHack Hearthstone Championship. In 2015 was hij de kampioen van de CN vs EU Sn 2. In 2019 won hij de StarLadder Hearthstone Ultimate Series Winter.

Super Smash Bros

Mango van Cloud9 versloeg Mew2King in de grote finale om de divisie te winnen in oktober 2014. Na een lange periode van ondermaats presteren won Mango in mei 2019 de Get on My Level-prijs.

Overwatch

Naast de hierboven genoemde internationale glorie, won het team dat in maart 2016 werd opgericht, verschillende invitatietoernooien in de beginfase. Na de Overkill en Melee versloegen ze Team Liquid om het Agents Rising-toernooi te winnen, hun eerste groot toernooi winnen.

Na veel succes in hun jaren, hebben Cloud9-teams na 2018 geen grote glorie behaald, ondanks de resterende krachten waarmee ze rekening moeten houden in elke competitie waaraan ze deelnemen. Ze hebben verschillende bijna-ongevallen gehad waarbij ze als tweede of derde eindigden. Cloud EU waren halve finalisten in Contenders Europe Season One, waar ze werden verslagen door Misfits Europe. London Spitfire was driemaal halve finalist in wedstrijden die in 2018 werden bijgewoond.

Beste en meest populaire spelers van Cloud9

De beste en meeste spelers in deze sectie kunnen verschillen van wat in andere secties wordt weergegeven. Dit komt door de verschillende gebruikte metrische gegevens. Het is bijvoorbeeld moeilijk om de populariteit van een LoL-speler te meten met die van een Dota 2-speler. Verdiensten kunnen ook geen maatstaf zijn, gezien het verschil in toernooiprijzen en spelerscontracten.

  • Mango (Joseph Márquez): Mango heeft de meeste glorie voor Cloud9, met in de hoofdrol in Melee-competities en het binnenhalen van drie titels. Hij zit nu bijna zeven jaar in de divisie en verlicht altijd fans en gokkers wanneer hij in actie komt. Hij is naar 11 Summits geweest en had zijn beste tot nu toe toen hij als eerste eindigde in juli 2021.
  • Robert "Blaber (Robert Huang): League of Legends pro-speler Blaber is absoluut een legende onder de fans van Cloud9. Hij trad in 2017 toe tot de C9-academie. Hij was toen geen starter, maar dankzij indrukwekkende academieshows kreeg hij een plaats op de hoofdselectie voor de Split zomer 2018. Hij kreeg in 2020 een vaste baan en heeft sindsdien veel indruk gemaakt door MVP-rangen te winnen en te worden genoemd in het All-Pro A-Team.

Andere favorieten van fans in de Cloud9-broederschap zijn Jazzyk1ns (JasmieManankil - VALORANT), Hai, Balls, SneakyMeteos en LemonNation.

Waar en hoe te wedden op Cloud9

Het enorme aantal divisies en spelers op Cloud9 betekent dat er veel competities zijn om op te wedden. De beste goksites voor esports waar je Cloud9-spellen kunt vinden om op te wedden, zijn bet365, Betway, 1XBet, Vulkanbet en Pinnacle. Dit zijn gerenommeerde sites met geweldige websites en mooie kansen.

Zoals elke andere vorm van wedden, vereist wedden op esports wat basiskennis van de spellen.

Voor beginners zonder dergelijke kennis is de beste weddenschap echter de regelrechte winnaar van een wedstrijd of serie. Om de statistieken je te helpen, is het raadzaam om Cloud9 en zijn spelers op sociale media te volgen. Blijf ook op de hoogte van esports-nieuwswebsites.

Andere weddenschappen variëren afhankelijk van het type esport. Een weddenschap op League of Legends, een MOBA-game, zal bijvoorbeeld verschillen van die op Rocket League, een racegame. Kies een of enkele spellen en leer ze kennen.

Om weddenschappen te plaatsen, moet u esport-wedsites vinden en u aanmelden. De bovengenoemde sites zijn geweldig. Selecteer esports in het menu. Selecteer of zoek naar het Cloud9-team/de speler waarop u wilt wedden en controleer de kansen. Als ze je tevreden stellen, klik je op Plaats weddenschap en bevestig. Wacht dan op de uitkomst van de weddenschap. U kunt de activiteit van het team volgen terwijl u wacht op de resultaten van uw weddenschap.

Esports-weddenschappen vereisen dezelfde zelfbeheersing en strategiemaatregelen als andere sportweddenschappen. Neem een risico dat u zich kunt veroorloven om te verliezen, zorg voor een vast gokbudget en let altijd op tekenen van verslaving.

About the author
Sofie De Smet
Sofie De Smet
About

Geboren in het hart van België, combineert Sofie haar diepgaande kennis van de Vlaamse cultuur met haar passie voor online casino's. Ze heeft de ervaring van Vlaamse casinospelers getransformeerd door een vleugje lokale charme aan de online wereld toe te voegen.

Send email
More posts by Sofie De Smet