Alles over wedden op NewBee

NewBee is een top esports-team met het hoofdkantoor in China. De ploeg won The International 2014 en eindigde als tweede in The International 2017. NewBee had divisies in Dota 2 en League of Legends. Het team had ook StarCraft 2-, Warcraft 3- en Hearthstone-divisies. NewBee nam $ 5 miljoen aan prijzengeld mee naar huis na het winnen van The International 2014. De overwinning bracht hen in het Guinness Book of World Records voor de grootste prijzenpot in een esports-competitie op dat moment.

Helaas werden NewBee en zijn spelers in januari 2021 permanent geschorst voor alle Valve-evenementen wegens matchfixing. Het verbod geldt ook voor League of Legends (LoL) en Hearthstone-teams en -spelers.

Alles over wedden op NewBee
Sofie De Smet
WriterSofie De SmetWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

NewBee-spelers

Het Dota 2-team heeft verschillende spelers gehad die NewBee vertegenwoordigen in verschillende toernooien. Onder de spelers waren Xu 'Moogy' Han, Yin Rui alias Aq en Wen' Wizard' Lipeng. Yan' Waixi' Chao, Zeng Hongda alias Faith en Lai 'Fonte' Xingyu vertegenwoordigden NewBee in verschillende Dota 2-competities in 2020.

De spelers van de International 2014-ploeg waren Zhang' xiao8' Ning, Zhang 'Mu' Pan, Chen' Hao' Zhihao en Wang Jiao alias Banana. De rest van de teamleden waren Wang' SanSheng' Zhaohui en Gong Jian, alias ZSMJ. Alle leden waren Chinees.

Lol

De League of Legends team heeft in de loop der jaren meerdere spelers gehad. Deze zijn voornamelijk Chinees, waaronder; Fang Qi-Fan alias Skye, Bao' V' Bo, Hong Hao alias HanXuan en Zhu Yong-Quan alias Quan. Andere spelers zijn Lei' Corn' Wen, Zhang Hong-Wei alias Mor, Li' Dream6' Xiang en Lin Wei-Xiang alias Lwx.

Andere topspelers die het team vertegenwoordigden waren Liu Qing-Song, alias Crisp, Yu 'Happy' Rui, en Li Wei-Jun, alias Vasili, naast vele andere Chinese spelers die vertrokken nadat de selectie was ontbonden.

haardsteen

De divisie heeft minder spelers gehad die NewBee vertegenwoordigen dan de League of Legends. Wu 'Wayne' Wei Han 'Prince' Xiao en Feng Jianbin, alias Hulk, behoren tot de spelers. Anderen zijn Shen Yang, alias God Slayer, Zhang' lovelychook' Bohan, en Luo Siyuam, alias Kismet, die ook NewBee vertegenwoordigen in haardsteen wedstrijden. De rest van de leden waren Hu' NaiGoD' Chao, Jiang Xu alias Bubble, Song Ming alias LonelyGod en Sung' Richard Knight' Bing. Alle spelers op het roster waren Chinees.

StarCraft 2

De StarCraft II De selectie was klein met slechts vijf spelers. Baek Dong Jun alias Dear (Zuid-Koreaans) en Sasha' Scarlett' Hostyn (Canadees) behoorden tot de leden. De rest van de leden was Chinees; Wang Yu lun alias Shana, Li' TIME' Peinan en Hu' Top' Tao. Het team werd ontbonden in MAART 2020.

Warcraft

De Warcraft Het rooster werd in 2018 gemaakt, maar werd later in april 2020 ontbonden. De teamleden waren Guo' eer0' Zixiang (Chinees), Jo Ju Yeon alias LawLiet en Park 'Lyn' Joon, beide Zuid-Koreanen.

De sterkste spellen van NewBee

Dota 2

NewBee kwam begin 2014 in de schijnwerpers. Dit was tijdens een Chinese herschikking voorafgaand aan de aftrap van De internationalehet vierde toernooi. Het team werd toen "Dream Team 2" genoemd. Geruchten over een nieuwe gaming-outfit werden aangewakkerd door de post van kapitein xiao8 op QQ, waar hij zei: "Nieuwe start in 2014 na drie jaar in LGD, voor altijd Dream 5."

Binnen enkele weken kondigde het team aan dat ze zouden deelnemen aan het derde seizoen van de Sina Cup. De selectie, die op het moment van de aankondiging nog geheim was, onthulde later Mu, ChuaN, Hao en Faith als de andere leden naast Xiao. De laatste vier waren voormalige leden van Invictus Gaming en TongFu.
League of Legends

Het team won zes keer en verloor tien keer om als 4e te eindigen in hun LPL Spring Season-groep 2017. Ze behaalden nog steeds een playoff-slot waar ze met 3-1 winnaars werden tegen Invictus Gaming. Vervolgens werden ze in de kwartfinales met 3-0 verslagen door EDward Gaming.

In de Demancia Cup (2017) werden ze jammerlijk 13e nadat ze met 1-2 waren gevallen voor Young Glory. De zaken verbeterden niet veel in de zomer, toen ze er negen wonnen en zeven verloren en als derde eindigden in de groepsfase. Een 3-0 overwinning op Snake esports in de play-offs werd opnieuw verpest door een 0-3 verlies voor Team WE in de kwartalen.

Waarom is NewBee populair?

Voor het verbod behoorde NewBee tot de succesvolle en populairste esports-teams in Dota 2. De organisatie behaalde de eerste positie in The International 4 en de tweede plaats in The International 7. The International, of TI, is de top van de Dota 2-competitiescène.

NewBee werd bekend dankzij hun Dota 2-outfit. Topresultaten in verschillende evenementen waar ze bekende tegenstanders versloegen, hebben hun bekendheid vergroot. Fans keken naar NewBee's zoektocht om te zegevieren op de International 2014, een van de meest opwindende toernooien. Dit was het moment waarop ze bekendheid kregen door te bewijzen dat ze het ultieme donkere paard van het seizoen waren door Vici Gaming te verslaan.

In het hoofdevenement van het toernooi deden 16 teams mee en 11 van hen kregen een directe uitnodiging. Tegelijkertijd moesten de andere vier zich kwalificeren via afzonderlijke regionale kwalificatiewedstrijden, waarbij de tweedeprijswinnaars van de kwalificatiewedstrijden kans maakten om voor de laatste plaats in het hoofdtoernooi te spelen. NewBee was een van de beste esports-teams om directe uitnodigingen te krijgen, en hun prijzengeld zorgde voor een nieuw record. Dit vestigde het team als een wereldwijde Dota 2-ploeg.

NewBee's prijzen en resultaten

Dota 2

Dota 2 is nog steeds een van de meest bekende esport-teams ter wereld. Het team won meer dan dertien miljoen dollar van verschillende competities waaraan ze deelnamen. De Internationale edities van 2014 en 2017 waren de meest opvallende resultaten. Het team won de edities van 2014 en verdiende een recordbedrag van $ 5.025.029.

NewBee eindigde als tweede na verlies tegen Team Liquid, maar ontving een recordbedrag van $ 3.950.067. Het team verdiende ook $ 686.602 aan prijzengeld van The International 2019, ondanks dat het op positie 11 eindigde.

NewBee heeft verschillende toernooien gewonnen, waaronder ESL One Genting 2018, waar ze $ 160.000 verdienden. Ze ontvingen ook $ 150.000 en $ 69.000 voor het winnen van respectievelijk Perfect World Masters en Galaxy Battles. NewBee waren de winnaars van Dota 2 Professional League seizoen 2 – Top en Nanyang Dota 2 Championships seizoen 2, waar ze respectievelijk $ 238.000 en $ 100.610 verdienden.

Het team won World Cyber Arena 2014 en verdiende $ 326.257. Later bij The Manila Major 2016 eindigde NewBee als derde maar ontving $ 315.000 aan prijzengeld.

League of Legends

De divisie League of Legends is niet zo succesvol als het Dota 2-team, maar heeft behoorlijke resultaten opgeleverd. NewBee eindigde als zesde bij de LPL 2017 Summer Playoffs en verdiende $ 30.400. Het team verdiende $ 29.000 voor het als zesde eindigen in LPL 2017 Spring Playoffs.

StarCraft II en Warcraft

Het team had niet veel commercieel succes in deze wedstrijden. In StarCraft II won NewBee NeXT 2019 Spring, maar eindigde als tweede in NeXT 2019 Autumn. NewBee eindigde als achtste op China Team Championship 2019 seizoen 2 en vierde op The China Team Championship 2019 seizoen 1.

NewBee won Penguin Sky Cup en eindigde als derde bij Super WGL 2019 (Team) Warcraft-competities. Beide hadden ook een klein commercieel succes.

Beste en meest populaire spelers van NewBee

Chen Zhihao

Hao, binnen de Chinese gaminggemeenschap vaak bekend als General Hao, is een van de meest enthousiaste spelers in de scene. Hao is ervaren in LAN-wedstrijden en bleek voor esport-teams zoals NewBee, TongFu, Nirvana.cn, Pandarea, TyLoo, Invictus Gaming en Vici Gaming. Zijn enthousiasme tijdens wedstrijden is legendarisch. Hij heeft een sterk verlangen om te doden als een carry-speler, wat blijkt uit zijn talrijke duiken om te doden.

Zijn gevaarlijke bewegingen kenmerken zijn persoonlijkheid, en de verdeeldheid zaaiende beloningen of tegenslagen als gevolg van zijn agressie kunnen het team waarin hij deelneemt ten goede komen of schaden. Hao heeft deelgenomen aan elke editie van The International en werd 9-12 in 2011 met TyLoo, 7-8 in 2012 (TongFu), 4e in 2013 (TongFu), 1e in 2014 met NewBee en 4e in 2015 (Vici Gaming), en 4e in 2016 (NewBee).

Mu

Zhang Pan is een professionele Dota 2-speler uit China. Mu concurreerde met Tongfu op de 2012 en 2013 Internationals en eindigde in de top acht en top vier. Hij tekende NewBee begin 2014, won The International 2014 en was teamlid bij The International 2015 en The International 2016. Op 14 september 2016 kondigde hij zijn vertrek aan.

Xiao8

Zhang Ning was toen naar verluidt lid van een "Chinees Dream Team". Later werd onthuld dat hij door NewBee, samen met Hao, was gekocht voor ongeveer $ 100.000, waarbij hij zich aansloot bij KingJ ZSMJ en Mu. Xiao8 zou beginnen als een ondersteunende speler totdat Banana en Sansheng ZSMJ en KingJ vervingen en de offlane overhandigden aan Xiao8. Ondanks dat het bijna werd verslagen in de groepsfase, zou dit team vervolgens The International 2014 claimen. Xiao8 kondigde op 29 juli aan dat hij stopt met professioneel spelen op Weibo.

Waar en hoe te wedden op NewBee

Er zijn verschillende bookmakers die aanbieden esports weddenschappen. Spelers met een wettelijke leeftijd voor wedden kunnen op dergelijke spellen wedden als esports-gokken legaal is in hun land. Gokkers kiezen tussen skins (virtuele items in games) en echt geld bij het wedden. Huidgokken is nu aanzienlijk populairder dan geldweddenschappen. Game skins zijn de meest populaire valuta in skin bookies, goed voor meer dan de helft van alle gokactiviteiten.

GGBet, 1Xbet en Betway zijn enkele van de elite esports-weddenschappen die enkele van de meest competitieve NewBee esports-weddenschappen bieden. Markten zijn voorzien van Dota 2 en League of Legends, evenals andere esports-promoties. GGBet blijft de meest competitieve gokmarkten voor esports aanbieden.

Strategieën om op NewBee te wedden

Een van de beste strategieën is om te wedden op de winnaar van een NewBee-wedstrijd op de beste goksites voor esports. Wedden op de juiste score en wedden op handicaps op de Match Winner-markt zijn haalbare keuzes. Gebruikers kunnen ook wedden op hoeveel kaarten NewBee zal winnen in een serie en hoeveel rondes ze zullen winnen op een kaarthandicap. Zelfs als ze een beetje ingewikkeld zijn, zijn Game Draw-, Overtime- en Under/Over-weddenschappen op het totale aantal gespeelde kaartrondes ook beschikbaar.

Spelers moeten altijd onderzoek doen naar eerdere teamprestaties, nieuws en algemene branchetrends om hun gokstrategieën te sturen.

About the author
Sofie De Smet
Sofie De Smet
About

Geboren in het hart van België, combineert Sofie haar diepgaande kennis van de Vlaamse cultuur met haar passie voor online casino's. Ze heeft de ervaring van Vlaamse casinospelers getransformeerd door een vleugje lokale charme aan de online wereld toe te voegen.

Send email
More posts by Sofie De Smet